Salih Ertaçoğlu yazdı...

Yerel seçimler sonu, Belediye Başkanlıkları devir teslim işlemleri yapılıyor. Bazı eski başkanların devir teslim işlemine katılmadıkları anlatılıyor.

Devrolunan birçok Belediyenin gereğinden fazla borç batağında olduğu haberleri veriliyor. Belediyeler iktidarın gücüne dayanılarak, sorumsuzca çiftlik gibi kullanılmış. Belediyenin parası, milletin parasıdır. Tüyü bitmediklerin, yetimlerin haklarını pervasızca kullananlara yazıklar olsun. Bu ülkede İçişleri Bakanlığı diye bir kurum var. Belediyeleri denetler.

Denetler de daima muhalif Belediyeleri denetlemek, soruşturmak görvleri var sanki. İktidardan olunca işte böyle çiftlik gibi milletin parasını harcarlar, milyonlarca borç batağına da sokarlar. Kemerlerde sıkacak delik de bırakmazlar.

İstanbul’un bir ilçesinde, adeta saray yapılmış. Birkaç tane banyo-yemekhane, Başkanlık katında dinlenme odaları, sekiz tane Başkan Yardımcısı... Bu ne saltanattır?

Baştaki ne yapıyorsa, yereldeki de aynısını yapar. Gerçek budur. Kimse kendini kandırmasın.

Zamanında bizim Belediyemizde Başkan Yardımcılığı yoktu. Yazı İşleri Müdürü bu görevi yapardı. Emekli olduğumuzda iki memurdan Başkan Yardımcısı vardı. Ne dairede banyoları vardı. Ne makam araçları ne de korumaları. Zaman zaman da şube müdürlüğü görevlerini yapar, ikinci bir maaş asla alınmazdı. Şimdi Belediyeler Ali Babanın çiftliği gibidir. Tasarruf aldatmacadır.

En son sayın Duran EVREN’in Turhal Başkanlığı döneminde 10 yıl müddetle Yazı İşleri Müdürü olarak Belediye Başkan Yardımcılığında da bulunmuştum.

Allah’a şükürler olsun, tek maaşla birçok görevleri yerine getirmişiz. Ne de güzel olmuş. Vicdanen de çok huzurluyuz.

Yapanın yanına kalırsa, tasarruf da vs. hikayeden şarkıdır.

Tasarruf gerçekten baştan başlamaladır ki inandırıcılığı olsun.

Millet artık yemiyor. Herşeyin farkında ve bilincindedir. Haberiniz ola.

Sevgi ve saygılarımla.