Tokat Belediye Plevnespor kulübümüz bu hafta grubumuzun üst sıralarında yer alan Trabzon  Sebat Gençlik Spor takımı ile yaptığı maçta 0-0 berabere kaldı. Artık üst üste oynayacağımız maçlardan alacağımız neticelerle takımımız bu sezon ikinci lige çıkma ayağı olan Play-Off  maçlarına kalıp inşallah orada yapacağı maçlarla başarılı neticeler alarak Tokat’ımızı tekrar 2. Ligde olan takımlarla maçlar oynayan bölge konumuna getiririz. Biz son senelerde oynadığımız daha güzel maçlarla beraber Türkiye Spor kamuoyunda ve TFF 2. Ligde yerimiz olur. Tokat’ımızın ismi tekrar Türkiye spor arenalarında yer alarak vilayetimizi onure etmiş oluruz. Biz kendilerine güveniyor şimdiden bu maçlar için başarılar diliyoruz. 12 Mart Pazar günü Tokat GOP Stadında oynanan  Sebat Gençlik Spor  maçımızda gözümüze takılan önemli hususlara gelince:


1-    Protokol tribünümüzün manzarası her zaman olduğu gibi şehrimizin takımımıza olan ilgi ve alakasını gösteriyordu. Kulübümüz tarafından bu maçta ücretsiz olduğu için protokol tribünümüz kapalı tribünümüz, maraton ve açık tribünlerimiz diğer maçlara nazaran daha kalabalıktı. Protokol tribünümüzde her maçımızda yer alan müdavimleriyle beraber hemen hemen her maçımızda bulunan Ak Parti Milletvekilimiz Cüneyt Aldemir , Tarım İl Müdürü Orhan Şahin, TÜFAT Başkanı  Ethem Canikli, Eski Beden Terbiyesi Bölge Müdürümüz Vejdi Ayça, Beden Terbiyesi Müdürümüz Haşim Eger, eski Tokatspor Kulübü balkanlarından Sami Ülkü, Fazlı Akdağ, Tokatspor eski yöneticilerinden Bekir Atılgan ve Belediye Plevnespor yöneticileri Başkan vekili Mehmet Elibol, yöneticilerden Abdullah Mert, Abdullah Karataş, protokol tribünümüzden maçımızı izlemişlerdi. Bu arada Sayın Valimiz Numan Hatipoğlu maçın birinci devresinin sonuna doğru protokol tribününe gelerek maçımızı izledi. Maçın ikinci devre başlarında da stattan ayrıldı. Herhalde çok önemli bir işi çıkmıştır diyor, öylede olsa Sayın Valimizi her zaman aramızda görmek istiyoruz. Tüm Tokatlılar sayın Valimize teşekkürlerini sunuyorlar. 


2-    Takımımızın 12 adam konumundaki taraftarlarımız her zaman olduğu gibi GOP Stadının karşı maraton tribününde Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Eroğlu ile beraber takımımızı destekleyici tezahüratlar yaptılar. Bu tezahüratlar GOP stadının şimdiye kadar eski Tokatspor maçlarındaki gibiydi. Tüm seyircileri ayağa kaldıran hep beraber yaptıkları tezahüratlar takdir edilecek güzellikteydi. Bu coşkumuzu son maçlarda yapmaya başladık, inşallah bundan sonraki maçlarımızda da görürüz. 

Maçın Teknik Analizi 

Tokat Belediye Plevnespor takımımız ve Trabzon Sebat Gençlik Spor  maçını teknik adam gözüyle incelediğimizde kalecimiz Ebubekir Elihoş,  Sebat Gençlik Spor kalecisi gibi tek başına maç kazandıran kaleci konumunda oynar diyoruz. Hakikaten Sebat Gençlik Spor kalecisi Onur Bilgin, bu sezon sahamızda seyrettiğimiz en iyi kaleci konumunda maç oynadı. Takımımızın defans bloğu son maçlarda oturan bir sağbek Furkan Şan, solbek Muhsin Polat, sağ stoper Berk Kal, sol stoper Doğukan Subaşı,  dizilişindeydi. Bize göre sağ ve sol kanatlarda sağbek Furkan Şan solbekimiz Muhsin Polat önlerinde oynayan kanat forvetleri daha iyi destekledikleri gibi zaman zamanda kanatlardan bindirme yaparak orta ve top kesme şeklinde hücum varyasyonları yapmalıdırlar. Ayrıca bundan evvelki maçlarımızda olduğu gibi stoperlerimiz korner ve sabit atışlarda ceza sahası ve altı pastaki yerlerini alarak takımımıza hücum zenginliği ve gerekirse gol yapmamızı sağlamalıdırlar. Orta sahamızda iki ön libero Yücel Yıldırım ve Ozan Kılıçoğlu ileri orta saha (santrafor arkası Eren Kaya şeklindeydi. ) Bundan evvelki maçlarımızda olduğu gibi Yücel’in yanında yer alan Ozan Kılıç bu hattın futbolcusu değil. Ne iyi yer alıyor nede Yücel gibi defans görevini ve aynı blokta top rakipte iken ikili mücadele yapıyor. Bize göre bu ikilimiz defansın ön bloğunu iyi kapatamıyor. Bu hatta ikici devre Ozan’ın yerine Abdulkadir Sönmez yer aldığında hem bu hatta iyi yer alıyor, hem rakibi iyi karşılıyor. Ne yazık ki ikinci devre arasında iyi ısınma yapmadığından aniden sakatlandı, inşallah uzun süreli sakatlık olmaz diyoruz.  

Teknik Heyetimizin ikinci devre yaptığı değişiklikler genelde yerindeydi. Abdulkadir Sönmez’in Ozan Kılıçoğlu’nun yerine orta sahaya bu maçta çok daha iyi oynayamayan sağ kanat forvetimiz (sağ açık) Oğuzhan Sivrikaya’nın yerine her iki kanatta da oynayabilen Ayhan Gençtürk ve geçen Sultanbeyli Belediyespor maçımızda iki gol atan Batuhan Yılmaz’ı da, çok yorgun ve isteksiz oynayan Eren Kaya’nın yerine alması yalnız bu mevkilerde (santrafor arkası gerekirse santrafor) oynayabilecek özellikleri taşıyan Batuhan Yılmaz takımımızın yaptığı antrenmanlarda bu mevkiye göre çalıştırılmalıdır.   Bu arada geri dörtlümüzün önünde yer alan Yücel Yıldırım’ın yanında ne Arda Karademir nede Ozan Kılıçoğlu iyi oynayamadığına göre bu mevkide kendisi orta saha futbolcusu olan ve diğer futbolculardan daha tecrübeli olan Artun Kütükçü, Yücel Yıldırım ile beraber daha faydalı olur kanaatindeyiz.  Santrafor mevkiinde alternatifi olmayan Muhammed Emir Özbilen antrenmanlarımızda gol bölgesinde (ceza sahası içi ve altı pas içinde) şut ve plase vuruşları yaptırılarak gol bölgesinde daha etkili hale getirilebilir. 

Hülasa olarak üç sezondur şampiyonluk kovalayan Tokat Belediye Plevnespor Kulübümüz bundan sonra yapacağı maçlarımızda daha iyi neticeler alarak en azından Play of maçlarına kalarak 2. Lige şampiyon olmasını temenni ediyor bundan sonra yapacağı maçlarda da futbol şansımızın bizimle olmasını diliyoruz.