SAHTE SOL

Doğu Perinçek “devletle arasına mesafe koyan sol anlayışa” yeni bir isim verdi: Sahte sol. Perinçek bunu, “Kimi Sol örgütlerin ABD emperyalizmi güdümünde devlet düşmanlığına girişmeleri, ideolojik bir bozulmadır. Bu nedenle onlardan söz ederken ‘Sahte Sol’ diyoruz.” şeklinde paylaştı.

Emperyalizme karşı duramayan siyasal İslamcıların bir kesimi ile kendilerine “sosyalist-aydın-entelektüel” sıfatlarını yakıştıran diğer kesimin açmazını yılardır gözlemliyoruz. Başta Amerikan emperyalizmi olmak üzere, Batı emperyalizmine göbekten bağlı bu kesimler, kendi ülkelerinin değerlerinden uzak yaşıyorlar.

Halkla aralarındaki kopukluk gün geçtikçe daha da büyüyor. Anadolu coğrafyasının değerlerine olan uzaklıkları hiçbir zaman iktidar olamayacaklarının emaresi olduğu halde bu yanlışlarından bir türlü dönmüyorlar da. Perinçek aynı yazısında, “20. ve 21. yüzyılda bütün devrimler, devlet ve vatan mevzisinde gerçekleşti. Her iki dünya savaşının sonuçlarına bakarsak bu gerçeği görürüz.” diyor. Doğru saptama bu işte. “Devlet ve vatan” kavramlarından uzak siyasetin bu topraklarda da başarılı olma şansı yok.

Bence oldukça önemli bir konuyu köşesine taşıdı Doğu Bey... Gelin size o yazıdan bazı pasajları aktarayım:

“(…) Bugün Sahte Solcular, açıkça PKK şemsiyesi altındadırlar ve FETÖ ile işbirliği halindedirler. Bu konumlarını işçi sınıfı gevezeliğiyle örtmektedirler. Emperyalizm Türk devletini ve Türk ordusunu hedef alıyor. Sahte Solcunun hedefinde de PKK ve FETÖ ile birlikte Türk Devleti ve Türk Ordusu var. Sahte Sol, emperyalizmin Türkiye’ye karşı ateşe sürdüğü piyon görevini yapıyor. ABD ve AB emperyalistleri, 2014 yılından sonra Tayyip Erdoğan’ı devirme siyasetini mi uyguluyor, Sahte Solcu bu siyasetin bilincini yitirmiş çılgın görevlisidir. ABD emperyalizmi, ‘Türk Devleti deprem enkazının altında kaldı’ propagandasını mı yapıyor, Sahte Sol bu psikolojik harekâtın bıçkınıdır. (…)Yalnız Türkiye’de değil, Ezilen ve Gelişen Dünyaya bakınız millî devlet düşmanları emperyalizmin güdümündeler.(…)” (Sahte Soldaki devlet düşmanlığının ideolojik nedenleri, Dr. Doğu Perinçek, Aydınlık, 16 Şubat 2023)

Bugün Türkiye siyasetini Amerika’dan dizayn etmek isteyenlerin “sahte sol” kimlikleriyle üstlendikleri rolü kaleme alan Perinçek, gerçekten önemli saptamalar yapıyor. “Türkiye’de iktidar değişecekse bunu Amerika ve Batı istiyor diye değil, millet isterse değişir” diyebilen bir ana muhalefet liderimiz yok. Amerikan Başkanı’nın Türkiye hükümetine yönelik “değişmeli” sözlerine bu minvalde cevap verecek başka bir muhalefet de göremedik.

Oysa mevzu Tayyip Erdoğan ve AK Parti meselesi değil ki. Bu iktidarın yaptığı yanlışları sayfalar dolusu yazılarla paylaşabiliriz. Kaldı ki Türkiye’nin birçok noktada siyasi iktidar nedeniyle zorda kaldığını da biliyoruz. Ama yaşadığımız sorunların derinliği ve emperyalizmin Türkiye üzerindeki oyunlarını gördükçe, Batı güdümünde politika üreten bir takım muhalefetin inandırıcı olamadığı da ayrı bir gerçek.

Son yüzyılın en büyük felaketini depremle yaşayan Türkiye’deki ana muhalefet liderinin deprem sonrasındaki sözleri ortada. Neyin kavgası bu?

Tamam, eleştiri yapın da sıcağı sıcağına acıyı derinliklerinde hisseden bir halkın büyük acısına da saygılı olun. Yüzyılın felaketi karşısında bile söyleyecek her sözünüz iktidar karşıtlığıyla başlamamalı. Birileri size bunu söylemez mi? Sizi uyaran kimseler yok mu?

Ya da bile isteye sizi hataya mı düşürmek istiyorlar acaba?..

Perinçek’in “ABD ve AB emperyalistleri, 2014 yılından sonra Tayyip Erdoğan’ı devirme siyasetini mi uyguluyor, Sahte Solcu bu siyasetin bilincini yitirmiş çılgın görevlisidir. ABD emperyalizmi, ‘Türk Devleti deprem enkazının altında kaldı’ propagandasını mı yapıyor, Sahte Sol bu psikolojik harekâtın bıçkınıdır.” derken bir yarayı kanatıyor.

Bu yara, CHP’yi ele geçiren Amerika’nın açtığı derin yara... 

Diğerlerini boş verin, emperyalizmin CHP’ye verdiği zarar nasıl giderilecek, onu düşünelim.