Salih Ertaçoğlu yazdı...

Ramazan Bayramı, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın, hoşgörünün yaşandığı bayram olmuştur.

Hemşehrilerimizin, saygıdeğer okuyucularımızın, İslam aleminin de bayramlarını tebrik ediyorum. 

Bayramın yerel genel seçimlerin sonrasına rastlaması, sonuçların değerlendirilmesi ortamını da sağladı.

Cumhuriyet ve demokrasinin, gerçek demokrasinin tecelli ettiği yer, seçmenin hür iradesiyle kullanıp sandığa emanet ettiği oylardır. Millet, egemenliğini demokrasilerde oylarıyla ortaya koyar. Sandık, oy namustur.

Ölülerin oy kullanmaları, yabancılarda da başka bir sıkıntı yaratmaktadır 

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu gerçeği göremeyen, sandık dışında gayrimeşru, demokrasi dışı, totaliter davranışlar, koltuklarını ne pahasına olursa olsun korumayı birinci gerekçe görenlerden, demokrasiye, sandığa saygı zaten beklenemez.

Millet uyandıkça, bıçak kemiğe değmeye başladıkça en önemlisi ekonomik şartlar, geçinilmez noktalara getirilmişse, bu yerel seçim sonuçlarını bile bulamayacakları görülmektedir. Sandık getirir de götürür de.

"Ben nerede yanlış yaptım da oylarım düştü" diyeni göremedik. Her zaman olduğu gibi kolayca oy veren vatandaşa, sandığa hücum etmek demokrasiye hiç yakışmıyor. Bir millet uyanıyor artık, sizler görecek durumda da değilsiniz.

Vatandaş "İSRAİL'LE TİCARETİ KESİN" der, derhal gözaltı kararı uygulanır. "İftira, yalan" denir. Bakan bile bu konuda yalan söyler. İki gün önce Bakanlık açıklama yapar, İsrail'e uçak benzini dahil, tel örgü dahil şimdilik 54 kalem ticarete ambargo konuldu. Resmen açıklandı. 

Vatandaşı niye gözaltına aldınız? Doğru haberlere yalan diyenlere yazıklar olsun. Bunun adı ikiyüzlülüktür, vebaldir.

Sevgi ve saygılarımla.