Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yerel seçim kampanyası kapsamında Adana’da miting yaptı. Konuşma yaptığı sırada Akdeniz Staj ve Çıraklık Sigortası Mağduru üyeleri hep bir ağızdan 'staja müjde, çıraklığa müjde' diye bağırarak seslerini Erdoğan'a duyurdu.

Topluluğun ısrarı karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vereceğiz… Daha ne müjdeler vereceğiz' diyerek karşılık verdi. Staj mağdurlarını heyecanlandıran bu gelişme Staj ve Çıraklık Sigortası Resmi  X hesabından  videolu olarak duyuruldu.  

BTÜ’lü öğrenciler çadır nöbetinde BTÜ’lü öğrenciler çadır nöbetinde

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarında müjde mutluluğu

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarının aylar süren emeklerine karşılık alınan bu müjde şu ifadeler ile paylaşıldı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan "Vereceğiz, daha ne müjdeler vereceğiz." Adana programında arkadaşlarımızın "staja müjde", "çırağa müjde" laflarına karşılık Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın ağzından "Vereceğiz, daha ne müjdeler vereceğiz" sözünü duyduk. Güzel haberi kendisinden duyduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Adana'da emek veren tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz"

Staj ve Çıraklık Mağdurları ne istiyor?

Çalışma hayatlarına Çıraklık ve Eğitim Merkezleri bünyesinde atölyelerde çırak olarak başlayan vatandaşlar bugün SGK tarafından o yılların emeklilikte işe giriş başlangıç tarihi olarak kabul edilmemesinden ötürü mağduriyet yaşadıklarını savunmaktalar. Türkiye’nin dört bir yanında Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlari Derneği kurarak seslerini yetkililere, TBMM’ye, en başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurarak haklarını kazanmak istiyorlar. Son gelişmelerle birlikte Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları kendilerini ve seslerini yetkili isimlere duyurmakta başarılı oldular. Şimdi ise yetkililerin atacakları adımlar merak konusu...