Teknik Direktörün Gözüyle Köşesinde Teknik Direktör Ercan Süsoy yazdı, Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu için sn. Cumhurbaşkanı'ndan talebi gündeme getirdi.

Tokat Gaziosmanpaşa (GOP) Stadı, şehrimizin en az 60 yıllık mazisine sahiptir. Tüm Tokatlıların spor yaptıkları, çeşitli maçların izlendiği, milli bayramların ve önemli siyasi toplantıların, milli güreşlerin izlendiği tarihi yapıya sahip stadyumdur. Bendeniz Ercan hoca olarak gerek sporcu kimliğimle, gerek öğretmen kimliğimle beraber bu statta o günleri gören bir Tokatlıyım.

Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu (3)

            Sayın Cumhurbaşkanımızın Tokat’a gelişinde yaptığı/yapacağı mitinglerde bahsedildiği üzere şehrimize yeni bir stat konusu gündeme gelebilir.

Hatırlanacağı üzere Turhal’da ilçenin tarihi stadının yerine hastane yapıldı. İlçenin en ücra, hiç olmayacak bir yerine de yeni stat götürüldü. Yanlış bir düşünceydi Turhal’da yapılan. Stat pekala yerinde yeniden yapılabilirdi. O gün Turhal Stadının başına gelen bugün Tokat Gaziosmanpaşa Stadı’nın başına gelir diye endişe duyuyoruz. Bu statlar bir okul, bir cami kadar kıymetlidir.

Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu (2)Tokat Gaziosmanpaşa Stadı, yeni bir düzenleme ile bizzat şuanki yerinde yeniden yapılmalıdır. GOP. Stadı, Tokat’ın en önemli konumunda bulunuyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Savaşımızda yanında Tokatlı silah arkadaşları, dava arkadaşlarıyla birlikte Tokat’a gelişinde, şehre giriş yaptığı Taşköprü, stada çok yakındır. Bu özelliğiyle beraber Tokat’ımızın önemli iş yerleri, Novada, Dimes, Küçük Sanayi Sitesi gibi mevkilere yakınlığıyla halkın en işlek ve rağbet gösterdiği konumdadır. İstanbul Dolmabahçe Stadyumu, Kadıköy’de Fenerbahçe Stadyumu nasıl ki yerinde yapıldıysa, hatta bugün Türkiye Süper Lig maçlarının oynandığı ilçe, kulüp stadları gibi çok büyükçe olmayan (15 bin kişilik) stadlar merkezde yapılmışsa, Tokat’ta da mevcut yerine estetik güzelliği olan, 15 bin kişilik benzer stad yapılabilir. Tokat’ın ihtiyacını pekala karşılayabilir.  DSİ Müdürlüğü’ne bakan kapalı tribünün üstüne ilave bir kapalı tribün yapılarak büyütülür. Aynı şekilde karşı maraton tribünün yerine de kapalı tribün yapılarak stadımız çok rahatlıkla en az 15 kişi alacak kapasiteye getirilebilir. Bu arada DSİ’ye bakan kapalı tribünümüzün altına en az 10-15 tane iş yeri, ofis yapılarak sabit gelir kaynağı oluşur.

Hülasa, sayın Cumhurbaşkanımızdan bizler ve tüm Tokatlılar Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu’nun mevcut yerine yeni bir stadyum yapılmasına olur vermesini temenni ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.