Salih Ertaçoğlu yazdı.

Pazar günü yerel genel seçimleri yapıyoruz.

Yerel genel seçim nedir? İlimizin, ilçemizin, beldemizin Belediye Başkanlarını seçmektir. Belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini, mahalle ve köy muhtarlarımızı seçmektir. Yerele, yöreye ait bir seçimdir.

Gelin görün ki, bu seçim yerelden çoktan çıkmış, neredeyse başka bir boyuta taşınmıştır.

Bütün bakanlarımız seferber edilmiş, devletin bütün imkanları hatta sayın Cumhurbaşkanımız da bu seçimlerde taraf olmuş, adeta varlık, yokluk seçimine döndürülmüştür. Bu seçim adil bir seçim olmaktan çok uzak tek taraflı destekli bir seçim konumuna getirilmiştir.

Yazılı, görsel medyanın, beslemelerin, trollerin bütün güçleriyle boy göstermeye devam ettiği bir seçimdir.

İftira vardır, şantaj vardır. Yalan ise çuvallara sığmaz durumdadır. Hele İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlarının oy isteyen çalışmalara katılması yakışıksız olmuştur.

Yerelde başkanımızı, üyelerimizi seçeceğiz.

Ülkemiz son yılların en yıkıcı, ekonomik krizini yaşıyor. Haramdır dediğimiz % 8,5 kadar düşürdüğümüz faizi bugün 8 ay içinde % 50’ye çıkarmışsak, mazotun litresi 8 ayda 19 TL’den 44 TL’ye getirilmişse, yaşananlardan yaşatılanlardan milletimiz bir ikaz yapacaktır. Canlar geçim derdiyle, işsizlikle, pahalılıkla yanıyor, yanıyor. Milletin başka çaresi yok. Oyuyla kartını göstermesi demokratik haktır.

İstanbul’u betona çevirenler, kupon arazileri gökdelenlerle çevirenler, kanal İstanbul rantını proje yapanlara İstanbul gerekli derslerini bir daha verecek.

İstanbul’a ihanet ettiklerini beyan edenler gerekli cevabı alacaktır. Çorbana ne koyduysan kaşığına gelecektir.

Sevgi ve saygılarımla…