Malumunuz, şimdiye kadar “Vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu” olması dışında başka bir özelliğini duymadığımız misafir bir aday sunuldu MHP seçmenine. Öyle güzel kurgulanmış bir oyun ki bu, senaryo yazarı vitrine misafiri koyuyor, sahne arkasından da her şeyi kendisi oynuyor.

Tokatlı olmayan birini Belediye Başkan adayı olarak Tokatlılara sundular. Seçimi alamayacaklarını da zaten biliyorlar. Seçim sonrası için hesap yapılıyor. Kendileri tarafından kurgulanmış mağduriyet edebiyatı ile önümüzde yapılacak ilk seçimde, Yücel Bulut için “en iyi kontrollü ikinci sıra milletvekili adayı” hazırlanmış olacak. Bugüne kadar yazdığım köşe yazılarında, bu şehirde Milliyetçi Hareket Partisi’nin köşe taşı olmuş, emek vermiş, çilesini çekmiş evlatlarını yok sayanları sizlere anlatmak istedim. Bu öyle bir gerçekçilik ki MHP denince en ön sırada yer alan, şuurlu milliyetçiliğini şehrinin milliyetçiliğiyle harmanlayan, vatansever kadroların gerçek hikâyesi.

Örneğin Ahmet Güzel gibi has MHP’li, davası uğruna bedel ödemiş, hapislerde yatmış gerçek bir yurtsever, Milliyetçi Hareket Partisi’nin her kademesinde görev yapmış, İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, bu şehre aşık bir insan bakın neler söylüyor:

“Anavatan Partisi (ANAP) ilk iktidara geldiğinde Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde başarısız bir kaymakam rahmetli Recep Yazıcıoğlu nu Tokat’a vali olarak atanmıştı. Sivri dilli bir vali olarak tanınan bu valimizin askeri idarenin etkilerinin devam ettiği süreçte Tokatlı üzerinde adeta ‘Ali kıran baş kesen’ kral misali baskıcı anti demokrat valiliğini hatırlamak için insanların en az 55 yaşında olması gerekir.

Kahvelerde oyun oynamaktan tutun da insanların sosyal yaşamlarına, bıyığının şekline kadar karışan, adeta kendini ‘Tokat’ın kralı’ zanneden bir valiydi. Yaptıkları güzel şeyler de yok değildi, köylere okullaşma ve sağlık ocakları; tabi bunların yapımını devlet vatandaş işbirliği ile sağlıksız binalar yapımı ile o zaman ANAP Tokat milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Sayın Metin Gürdere Bey’in malzeme desteği ile çalışkan vali imajı çizdi. Bir şeyler yaptı ama bunlar bilimselliğe ve olması gereken değil de ben yaptım oldu şeklinde idi. Örneğin havaalanı. Yer olarak isabetsizdi ve o yatırım iptal edilmedi yeni hava alanı yine aynı tarım alanı Kazova’nın bağrına hançer gibi saplandı. Büyük Tokat oteli kapalı alan / yatak sayısı orantısında rantabl değildi sonuçta yıkıldı.

Neyse gelelim MHP’nin Tokat adayı olarak Tokat’ta 40 yıl önceki bir valinin oğlunu aday göstermesine... Önce bu adayın Tokat için, MHP camiası için utanç verici olduğunu ifade ediyorum. Tokat’ın MHP teşkilatının camiasının hiç mi belediye başkanı olabilecek adamı yoktu? Yıllarca kadro harekâtımızla Türkiye’yi yönetmeye talip olan parti Tokat’ta bu şehrin 10 tane mahallesini bilip sayamayacak daha dünkü çocuğu belediye başkanı adayı gösterdi.

Gelelim bu adayın MHP ye uymamasına… Malum babası ülkücü düşmanı biriydi. Biz 12 Eylül zindanlarında tutukluyken tutukevinde ziyaretinde diğer mahkûmlara kader kurbanı şeklinde davranırken ülkücü MHP’li tutuklu bizlere ‘bunlar terörist’ diyen bir valiydi. Ben tahliye olduktan sonra tutuklu arkadaşlarımın ailelerine yardımcı oluyordum. Tutuklu Selahattin Şimşek arkadaşımın babası Hüseyin Amca orman dairesinden ağaç dikim işçisi emekli olmuş bir ihtiyardı. Vali Recep Yazıcıoğlu’na Selahattin’in kardeşi Alaattin için iş istemeye gittiğinde ‘Birkaç gün sonra gel’ deyip 3 gün sonra Hüseyin amca ile valiye gittiğimizde ‘Senin oğlun ÜLKÜCÜ ANARŞİSTMİŞ DEFOL!’ diye kovmuştu.

Şimdi bu valinin oğlu MHP adayı olarak ülkücülerden oy istiyor. Bu Kemal Yazıcıoğlu denilen aday ne zaman ülkücü olmuş, ne zaman MHP’li olmuş bilen var mı? Daha geçen AKP’den milletvekili adayı olup seçilememiş, şimdi hangi karanlık güç elinden tutup MHP’den Tokat Belediye başkanı adayı yaptı? Bu güç hangi hesap peşinde, kimlere hizmet ediyor? Çocukluk anılarından başka Tokat’la hiçbir bağı olmayan biri hangi amaçla Tokat’tan aday oluyor? Bir Tokatlı olarak ben asla böyle bir adaya oy vermem. MHP’nin Tokat’tan Tokat’ın çocuğu belediye başkanlığı yapacak bir aday bulamamasını da kınıyorum. Bu durumda Tokatlı aklını kullanacak il genel meclisinde hangi partiyi destekliyorsa ona oyunu verir ama belediyede oyunu iş yapan, Tokat’a hizmet eden bir evladına oyunu verir diye düşünüyorum…”

“Söz uçar yazı kalır” derler. Tarihsel bir realiteyi bir gün lazım olur yine diye yazıyorum ve şehrin arşivine emanet ediyorum. İşte MHP’nin Tokat gerçeği Ahmet Güzel’in ifadeleriyle böyle. Bu gerçeği her MHP’linin içselleştirmesi, özümsemesi ve sandığa da bu bilinçle gitmesi gerekiyor. Kaldı ki bunun böyle olacağını gözlemleyebiliyoruz da.

Öte yandan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un şehre gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanıyla onlarca insanın önünde dalga geçerek konuşması da gösteriyor ki siyasi hırsı aklının önüne geçmiş ve bu işin sonunda zararlı çıkacak olan da sadece kendisi.

Gerçi tüm bunları yapan da belki “kedidir, kedi…”!