MHP LİDERİ BAHÇELİ'nin KIZILGÜLLERE VEFASI MHP LİDERİ BAHÇELİ'nin KIZILGÜLLERE VEFASI

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerinin taşkın risklerine karşı kontrolünü sağlamak için tüm gücüyle çalıştığını vurguladı. Sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıktığını beyan etti.

Dsi̇ Genel Müdürü Turhal Baraji (3)43 Bin 660 Dekar Arazi Suya Kavuşacak

DSİ Genel Müdürlüğü’nce “Tokat Turhal Barajı İkmal İnşaatı”nda gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunuldu. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Temelden yüksekliği 121 metre olan barajın tamamlanması ile Turhal ilçe merkezinin 2050 yılına kadar ihtiyacı olan 14,84 hm3 (yılda) su temini sağlanacak olup, 43 bin 660 dekar tarım arazisi suya kavuşacaktır” dedi.

İşin muhtevasında, baraj gövdesi, batardolar, dolusavak, enerji kırıcı yapı, derivasyon tüneli, enjeksiyon işleri, taş duvar, baraj ulaşım yolu, relokasyon yolu ve sanat yapıları bulunmakta olup, mevcut baraj inşaatında %94 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Gövde dolgusu ve baraj tesisleri elektrik ve mekanik işleri 2024 yılında tamamlanacaktır.

Dsi̇ Genel Müdürü Turhal Baraji (2)Milli Ekonomiye 333 Milyon TL Katkı

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: “Söz konusu Tokat Turhal Barajı projesinin tamamlanması neticesinde, 2024 birim fiyatları ile dekar başına 7.683 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 333.000.000 TL katkı ve 1492 kişiye istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

Dsi̇ Genel Müdürü Turhal Baraji (4)

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer