Toplum olarak Devleti en büyük biliriz. Hatta ona baba deriz. O, vatandaşların her şeyinden sorumludur.

Vatandaşın hakkını hukukunu savunmak, sağlığını korumak, eğitimini vermek, huzur içinde yaşatmak hep o’nun görevidir.

Yolları caddeleri, sokakları ulaşıma açık tutmakta başta gelen görevlerindendir.

Devlet, bu işlerin iyi yürümesi için yasalar çıkarır, yasaların uygulanması için kişiler görevlendirir. Bu kişiler yasalara uymayanlara yaptırım uygular.

Tokat, yasaların en çok çiğnendiği şehirlerden biridir. Kaldırımlarımız ara sokaklarımız ana caddelerimiz işgalde. Bu söylediğim yerleri kullanma özgürlüğü başkalarının elindedir.

Üzerinde yıllarca durduğumuz bir konudur. Kaç kere yazmışız başkaları da yazmış tv lerde zaman zaman konu etmiş ama bu ilde ‘çam kadı, pelit müftü’

Hele hele de, yeni kurulmuş bir çevre ve şehircilik müdürlüğümüz var. Görevi nedir bugüne denk anlayamadım.

Eğer görevleri arasında şehir düzenini sağlamak varsa, bugüne kadar göremedik. Çevreyi korumaksa o hiç yok.

Doğa güzelliğimiz dereler uyduruk beldelerin çöp deposu. Nere de bir güzellik görseniz orada çöp yığınları karşınıza çıkar.

Bir oteli var Tokat’ın Ali Yücel Salonu’nun yerine yapılan. Otelin giriş kapısı Hızarhane Caddesi’ne dönük. Hızarhane Caddesi yalnızca bir araç için geçiş verir ve tek yönlüdür.

Adı geçen otele müşteri inecekse veya otelden müşteri çıkacaksa onlara ait araç gelir otelin kapısına yaklaşır ve durur. Yani Hızarhane Caddesi trafiğe kapanır. Geriden gelen araçlar kuyruğa girer ve bekler otelin yolcu indirim bindirim işlemleri bitinceye kadar.

Eğer uyarıda bulunursanız alacağınız karşılıklar çok acayiptir.

Bir kereye beş kereye mahsus bir olay değil. Bu otel burada olduğu sürece bu böyle gidecek.

En son, 5 mayıs günü saat 18-30 bir sporcu kafilesi çıkıyor otelden onları alacak olan otobüs yolu kapatmış arkada tam 6 araç korna çalıyor tepki koyuyor. Hiç kimse tınmıyor gerekirse (aracın plakasını bile verebilirim.) Ne yapabilirsiniz ki ? Bugüne kadar kime ne yapılmış ?

Bu otel buraya yapılırken hiç mi kimse görmemiş anlayamamış otelin müşteri indirim bindiriminde o caddede trafiğin duracağını. Neden ona göre bir önlem düşünülmemiş.

Trafik rezaletinin sürdüğü bir başka yerin adresini vererek trafik müdürünü göreve çağırdım konuyla ilgilendim sonuç bir polis geliyor sokaktaki yığıntılara kaldırın bunları buradan deyip gidiyor.

Hangi anlayış polisin bu uyarısını dikkate alacak. Nere de onu düşünecek olan geniş caddeli beyinler. Değişen hiçbir şey yok aynı hamam aynı tas.

Neden bunu yapanlara cezasını yazıp alanına yapıştıramıyoruz. Eğer görev yapılacaksa bu gibi davranışları alışkanlık haline getirenlere devletin uygulayacağı yaptırımlar vardır. Kaldırımı caddeyi kapatan ne varsa yüklenip alınıp götürülebilir bile. Yanlış yere park eden arabayı götürdüğünüz gibi.

Bunu ne zabıta yapabiliyor nede polis.

Gözlerimiz yollarda devleti arıyoruz birgün gelir de görevini yapar diye.

Bu denli hizmetler için birilerinin uyarmasına gerek bile yok. Devletin seyyar güvenlik birimleri var görmüyorlar mı bu çarpıklığı.

Görüyorlar görüyorlar da…Ah ulan ahhh…

Yinede bekliyoruz Devlet Baba Tokat’a ne zaman gelecek ?