Hayırlı uğrulu olsun sayın başkanım.
Tokat yeni bir yolda. İsminden öte, tanımadığı biri ile yolda. Başkanımız da babasının görev yaptığı bir il olduğunu bilmekten öteye tanımadığı bir il ile yolda.
Yeni başkanımız ile ilgili çok bilgimiz yok. Yöneticilik deneyimi nedir, daha önce bürokratik bir görevde bulunmuş mudur? Buna benzer soru işaretlerimiz var. 
Bunların hepsini bir yana bırakıp başkanımıza diyoruz ki: Öncelikle Tokat’ın tarihini, kültürünü, sosyal yapısını, ekonomisini ve eğitimini bilen akil kişilerden bir kurul oluştur.
Tokat’ın sorunlarını bu kurulla masaya yatırın. Hizmette uçarılığa değil bilimselliğe özen gösterin. 
Aklımıza gelenlerden bazıları:
Tokat artık Tokat’a sığmıyor… Gıjgıj eteklerinden Sivas yoluna doğru ikinci bir bulvar Tokat’ın olmazsa olmazıdır. 
Kaldırımda oynayan çocuklarımızın hem zihinsel hem bedensel gelişimini sağlayacak çocuk oyun alanları, onları sanallıktan çıkarıp doğallığa götürecek projeler…
Hiç kimsenin güdümüne girmeden, kendinizi hazırlayacağınız projelere odaklayın. Defterinizin baş sayfasına yalnızca “halkın adamı” olmayı yazın. Kibir-i sakın ola ki kapınızdan içeri sokmayın. (Kimselere sezdirmeden) İlimizde ve ülkemizde başarılı olmuş belediye başkanları ile ilişki kurun. Deneyim yığınağı yapın.
Göreve alacağınız kişilerde liyakati önde tutun, görevde bulunanların üzerine de sakın ola ki siyasi düşünce ile gitmeyin. Gösterişe değil sadeliğe özen gösterin.
Söylediklerimi bir, çokbilmişlik değil de bir eğitimci gözüyle iyiye yönlendirme olarak değerlendirmenizi istiyor ve başarı dileklerimi sunuyorum.