Vali Bey yarım yılı tamamladı ilimizde. Değişik bir Vali profili çizdi bugüne dek.

Tokat’ın sorunu olan her konuya ilgi duydu. Bireysel, toplumsal her sorunun içinde bende varım dedi.

Hep güler yüzlü hep cana yakın. Gençlik ateşi de görünüyor üzerinde. Atak ve takipçi.

Araştırıp öğrendikten sonra hizmet haritası hazırlayan tipli bir görüntü veriyor.

Bir ilk in de yaşatıcısı oldu Tokat’ta. En az 30 yıldır ilk kez bir vali hanımını beyinin yanında gördük.

İlk kez bir vali hanımı olarak Valimiz Mustafa Taşkesen’in hanımını beyinin yanında Tokat’lıya hizmete kucak açmış olarak bulduk, çağdaş, bir o kadar da başarılı olmasını istediği erkeğinin ardında duruş sergileyen tavrıyla.

Kutluyorum hanımefendiyi ve beyefendiyi bu duruştan.

Cumhuriyet resepsiyonlarına bile hanımıyla çıkmayıp resepsiyon kabullerini vali yardımcısı ile vali yardımcısının hanımına yaptıran valiler gördüğümüz için Vali Bey’in hanımının Vali Bey’in yanında normal bir toplantıda bile yer alması Tokat’ta bir çağ atlama gibi geldi bana.

Vali Bey Tokat’ı bir bütün olarak düşünüyor. Tarihi, coğrafyası, tarımı, ticareti, turizmi, sporu, kültürü bir bütün içinde hizmet dilimlerine ayıracağa benziyor.

Önceliği kime nasıl verecek bunu zaman gösterecek. Görünen o ki Vali Bey, getirisi yüksek olup ta ilgi duyulmayanları gün ışığına çıkarıp kısa metrajlı flaş çıkışları dışlayacak gündem dışı tutacak.

Tarımsal ağırlıklı rapor istemesi, turizme el uzatması, TSO’yu ziyaret edip ilin ekonomik yapısını mercek altına alması çok yönlü bir çalışma başlatma çabalarını işaretliyor.

Rahmetli Recep Yazıcıoğlu havalanı, büyük otel şimdiki vali konağı, yazıcıoğlu evleri ile.

Mehmet Özgün kültür sarayı özgün evleri ve Tokat Özel İdaresi kasasına bıraktığı büyük para ile.

Mehmet Gündoğdu Ballıca Mağarası’nın ışıklandırılması, Öğretmenevi, karşıyakada beş okulu bir araya getirdiği eğitim sitesi ile.

Ayhan Nasuhbeyoğlu bir köy bir ürün sloganıyla Tokat domatesinin öne çıkarılıp yurt dışına taşınmasını ve rekoltesinin artmasını sağlayarak Tokat’ta isim bıraktılar.

Şu anki Valimizin bırakacaklarını ilerde göreceğiz. Ancak benim kendinden bir dileğim olacak Valimizden.

Tokat’ta bir okul karmaşası var okullarımızın bir kısmı şehrin göbeğinde trafik curcunasının içinde kaldılar aslında kuramakları da okula hizmet vermekten uzak. Yeterli spor tesisleri, sosyal etkinlik birimleri olmadığı gibi öğrencilerin koşup oynayacakları bir alan bile yok.

Bu okullar artık şehrin merkezi dışına taşınmalı üçü-beşi bir arada. Okullar sitesi sistemine geçilmeli.

Okul sitelerine geçilirse okullar birçok şeyde tasarruf eder öğrencilere yeteneklerini sergileyecek alanlar açılır öğrenci hem öğrenim hem eğitim yönünden daha çok gelişir.

Karşıyakada ki Vali Mehmet Göndoğdu’dan kalan Güzel Sanatlar Lisesi, Anadolu Lisesi, Özürlüler Okulu’nun da bulunduğu site bunun bir örneğidir.

Şehir merkezindeki okullarımız Ülkü, Gazi Osman Paşa(ilköğretim),Cumhuriyet, İbn-i Kemal, Namık Kemal, Yeşilırmak okullarımızın arsaları kendilerine çok güzel birer okul yaptıracak değerdedirler. Söz konusu siteler şehrin değişik yerlerine serpiştirilebilir.

Valimizin, bu konuyu bir gözden geçirmesi ve de gerçekleştirmeyi sağlaması Tokat’ta bırakacağı en büyük isim payesinin olabileceğini sanıyorum.