Haziran 2023 seçimlerine yaklaşıldıkça, siyasi, ekonomik sosyal alanlarda yakışan, hiç yakışmayan konular, vurgulamalar gündeme taşınıyor.

Siyasi iktidarı temsil edenlerin, dün şiddetle karşı çıktıkları konuları, bugün savunur duruma düşmeleri, gidişin ayak seslerindendir. Koltukları kaybetme korkusundandır.

Aklın yolu bir, doğru yol da bir tane. Cumhuriyetimiz ve onun kurucu değerlerini benimsemiş, savunmuş, Cumhuriyetle mutlu olmuş, gerçek demokrasiyi kabullenen, egemenliğin tek kişide değil, milletin kendisinde olduğunu, hukukun üstünlüğünü, tam tarafsız ve bağımsızlığını, talimatlarla soruşturmalar açılıp, siyasi kararlar verilmesin, liyakat esas alınsın, milletvekillerini liderler değil partili üyeler belirlesin. TBMM gerçekten milleti temsil eden, karar veren, denetleyen makam olsun. Ülkedeki keyfi kararlarla bozulmuş ekonomik yapı, enflasyon, TL’nin değer kaybı, üretim, istihdam, yeniden fabrikalarla donatılsın. Eğitimde, sağlıkta, yıpratılan devlet mekanizmasının yeniden güvenli hale getirilmesi, ayrıştırma kutuplaştırma yerine, birlik ve beraberliğin, istişarenin yöntem olacağı, milli gelirden eşit pay esas alınacağı hususları başta olmak üzere, millete değer veren, milletin isteklerini yerine getirmek için kurulan Millet İttifakı sayın Genel Başkanları, hedeflerini, çözümlerini önümüzdeki günlerde paylaşacaklar. Milletimiz kazanacak.

Bir tarafta Cumhuriyet değerleri ve demokrasinin gerçekten uygulanma vaatleri, diğer tarafta her şeye ben karar veririm zihniyeti sonucu millete yaşatılan sıkıntılar.

Seçimler için ne verilirse verilsin sonu yoktur. Ülkeye, geleceğe de büyük tahribatlar getirilecek vaatler manzumesidir.

Milletimiz artık YE-Mİ-YOR, böyle biline.

Sevgi ve saygılarımla…