Hiçbir öngörüsünü tutturamamış bir Merkez Bankası Yönetimi var. En son 2022 yıl sonu enflasyon tahmini yayınladı.

Birinci açıklamada % 23, ikinci açıklamada % 43, üçüncü ve son açıklamasında da % 64 olarak yıl sonu enflasyon hedefi koymuş oldu. Sonraki hedefi de bu gidişle merak bile edilmez durumda. Ciddiyetten yoksun hale düşürüldüler.

20 Aralık 2021’de Tv ekranlarında kendini mucit gibi, kahraman gibi göstermeye çalışan Hazine ve Maliye Bakanı, Merkez Bankası Başkanı ve Bankalar arası Kurul Başkanı, dolarları arka kapılardan satıp doları o gece 12 TL’ye indirdik şovları yapmışlardı. Getirilen kur korumalı mevduat sistemiyle de fakirin sofrasından alınan paylarla sayıları 1 milyonu geçmeyen dolar zenginlerine hazineden pay ödemeyi maharet saymışlardı. 84 milyonun sıkıntısını çoğaltmış, 1 milyon azınlığa gelir kapıları ardına kadar açılmıştı.

Sıkılmadan aynı uygulamayı millet ve hazine aleyhine kullanmaya devamda da halâ ısrarlılar.

Millet geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı yaşasın dursun, kimin umurunda? Hele servetini yurt dışına kaçıranlar!

Mahallemize 5-6 ay önce bir bakkal açılmıştı. Kendilerini tanımıyorum. Önceki gün uğradım alışveriş yaptım ve delikanlıya sordum, “işleriniz nasıl gidiyor?” diye. “Amca bu iş yerini açtığımıza, açacağımıza pişman olduk. Her gün toptancı fiyatları yükseliyor, sattığımızın yerine yenisini koyamıyoruz. Satmaya şekeri bile bulamıyoruz.” açıklamasını yaptıktan sonra “amca dedem geçen bize dedi ki, ben bu yaşıma geldim böylesine fiyat pahalılığı, sıkıntı yaşamamıştım. Ne kadar yerinde bir tespit yapmıştı dedem.”

Rakamlarla, gerçeklerle uğraşmanın kimseye faydası yok.

Sıkıntıyı, darlığı çeken vatandaşın kendisidir.

Unu, tuzu kuru olanlar, yandaş, dalkavuklar bu tespitin tabi dışındılar.

“BAL TUTAN PARMAĞINI YALAR.” Yalar da günü gelir o bal yiyene zehir olarak döner!

Sevgi ve saygılarımla.