İki aya yakın süredir coronavirüs salgını konuşuluyor, yazılıyor.

Bizler gibi yaşlılarımızla 20 yaş altı gençlerimiz de sokağa çıkma kurallarına uyuyor. Herkes evinde sabırla salgının geçmesini bekliyor. Son veriler sevindirici sonuçlar içeriyor.

Bugün konuyu değiştirmek istedim. Göreve başladığım 1965 yılındaki belediyemiz siz değerli okuyucularımızla, gençlerimizle paylaşmayı düşündüm.

Yıl 1965, Belediye Başkanımız Hocamız rahmetli Mesrur GÜRGENÇ Başkanımız daha sonra da, öncesinde de şehrimize dört dönem belediye başkanlığı yapmıştır.

Belediye binası öndeki tarihi binadır. Alt katta Başkanlık, Sekreterlik, Zabıta, Yazı İşleri Ve Meclis Toplantı Salonu bulunmaktadır. Bu salon aynı zamanda nikah salonu görevi görmektedir.

Üst katta Fen ve İmar İşleri, Hesap İşleri Müdürlükleri bulunmaktadır. İşletme Müdürlüğü ise parkın girişinde sol tarafta tek katlı binada hizmet vermektedir itfaiye ise aynı yerinde eski binasındadır.

Telefon iletişimi yoktur. Telsiz yoktur. Başkanın kendi şahsına ait inter pkabı vardır. Fen ve İmar İşleri Williys ciple hizmet vermektedir. İki küçük hizmet aracı daha vardır. Fen ve İmar İşleri, ahşap kasalı bir kamyonla görevlerini yapmaktadır. İki küçük kapasiteli itfaiye aracı, iki temizlik traktörü vardır. Şehrin içme suyu; Çördük Köyü civarından getirilen suyla karşılanmaktadır. Kaliteli kireçsiz bir sudur.

Toplu taşım aracı yeni alınmış Bulvarda iki araç olarak çalışmaktadır.

Asfaltlama imkanları olmayıp sac tavalarda asfaltın ve mıcırın küreklerle, odun ateşlerinde ısıtılarak, yama malzemesinde kullanıldığı dönemdir. Mühendis yoktur, mimar yoktur.

Şehrin elektrik hizmetleri de belediyece yerine getirilmektedir.

Bu kısıtlı şartlarda şehrin belli bölgelerde genişlemesi de gerçekleştirilmektedir. Malkayası yolu, 600 Evle, Gezirlik, Topçubağı, Mahmut Paşa, Beybağı, Cemalettin Mah. De yeni yol açma, genişletme, istinat duvarları, möhre duvarların yapımı devam etmektedir. Yol kaplamaları genellikle taş döşeme şeklindedir. Stabilize yapılanlar da olmaktadır.

Şehrin tamamı ahşap çoğu iki katlı evlerden oluşmaktadır.

Daktilo makinesi, hesap makineleriyle hizmet verilmektedir.

Çoklu yazılar, karbon kağıtlar araya konularak yazılabildiği bir dönemdir. Birinci bölümü hatırlayabildiğim kadarıyla paylaştım.

Sevgi ve saygılarımla.