Yazacak çok şey var…

 

Kalemden dökülecek her cümle iyiliğe, hayra, güzelliğe, insana, börtü-böceğe, hayvana, kısaca hayata dair ne güzellikler varsa onu vurgulayacak.

 

Memleketin her bir karış toprağını gezerek herkese ulaşmak gayesi,  temelini oluşturdu yaptığı işlerin. Vefa duygusunu terk etmeden vicdan ve merhametle yaklaştı herkese.  Bir yazarın yazdığı gibi “'Vefaya veda etmeyin, iyilik gördüğünüz insanı unutmayın.” düsturu ile hareket etti.

 

En az 20 yıl sürecek işleri 4 yıla sığdırdı…

 

Daha geçen günlerde yazdığım yazıda “Topyekûn kalkınmanın mimarı o. Memleketin börtü-böceğine, kurduna-kuşuna bile sevdalı. Devletin yatırımlarına gözü gibi bakan, sürekli denetleyen ve işlerin sağlıklı yürümesi için ilgili herkesi motive ederek harekete geçiren gözü pek bir Vali.” demiştim. Arşivimi kontrol ettiğimde kendisiyle alakalı yüzlerce yazıma denk geldim.

 

O yazıların hepsinde var olan bir realiteyi, “Ozan Balcı gerçeğini” yazmış olmaktan onur duyuyorum. Kendisiyle aynı dönemde çalışmaktan, onun görev süresinde kendisini ve yaptığı muazzam işleri takip etmekten ve memleketim Tokat’ın onunla birlikte yükselip yücelmesine tanık olmaktan gururluyum.

 

Çok iddialı ve çok yüksek bir çıtayı barındıracak bir cümle ile söylemek gerekirse, 50 yılda bir gelebilecek bir Valiyi Tokat son 4 yılda gördü. Çok şanslı ve bir o kadar da talihliyiz.

 

Kurumların eşgüdüm içesinde, atanmışlarla seçilmişlerin muhteşem bir uyumla çalıştığı Ozan Balcı dönemini Tokat tarihi altın harflerle yazacak. Bu tarihe tanıklık edenlerden biri olarak yaşadığım gönül huzurunu kelimelerle anlatmam da mümkün değil…

 

Memleketim Tokat için üzgün, vatan toprağı Van için mutluyum.

 

İbrahim Tenekeci “Asıl mesele, vefa yokuşunu hiç şikâyet etmeden çıkmaktır. Sırtımızda ne olursa olsun. Bize iyiliği dokunanlara vefa, millete vefa, memlekete vefa, mukaddesata vefa…” der. Bunun en güzel örneğini bize yaşatan Ozan Balcı’dır. Yaşayan bir efsane olarak önce insanlığının sonra da devlet adamlığının gereğini makamında göstermiş vefa abidesidir kendisi.

 

Helal süt emmiş bir vatan evladına memleketin her yerinde ihtiyaç var. Hele de bu zor zamanlarda. Tesellimiz bu, kalbimizi dindiren bu.

 

Dolayısıyla gittiği yollar gül bahçesi olsun.

 

Peki, Sayın Valim, en kadim anılarımızı gönlümüzde nakşederek duacınız olacağız her zamanki gibi…