Siyasi yazılarda zaman zaman BAM TELİ misali dokunmak, basmak gerekiyor elbet.

Tokat’tan hepi topu 5 tane Milletvekili TBMM çatısında yer alıyor. Bir başka ilden seçilmiş Tokat doğumluları da hesaba katınca bu yeni dönemde 14 tane Tokat doğumlu Milletvekili TBMM’de temsil görevini yapacak.

            Hiç uzatmanın gereği yok… Hangi partiden olduğuna bakmaksızın bu 14 vekili Tokat ortak paydasında bir mevzuda BİR ARADA GÖRECEK MİYİZ? Bu zamana kadar göremediğimizden hareketle yeni dönemde de göremeyeceğiz yanıtını pekala verilebilir. Olur da 14 TOKAT DOĞUMLU VEKİLİ BİR ARADA GÖRÜRSEK, havanda su dövmek gayesiyle olmadıktan sonra, Tokatlının beklentilerine yanıt verecek siyasi ortam oluşur Allah’ın izniyle…

            Tokat’ın coğrafi eksilerinin artıya çevrilmesi için ulaşım ağları genişletilebilir. Alternatif seferler koydurabilir. Organize sanayi bölgelerini depo olmaktan kurtarıp lojistik, nakliyat dezavantajını yaşatmadan yeni genişleme sahaları eklenip, bacalar tüter hale getirilebilir. Bölge Müdürlükleri kazanımlarını artırabilir. Bakanlıklardan yeni yatırımlar çekebilir. Atıl binaları kullanabilecek işletmeler, kurumlar, eğitim alanları oluşturulabilir.

            Tokatlının bir araya gelebilme vasfını gösteremediği yerde, gerçekten sahiplenme, samimiyetle, gayretle yol alabilmede, bu kimin işi demeden herkesin elini taşın altına sokabilme kabiliyeti ile umut vaat etmelerini beklemek de haliyle bu şehrin bir ferdinin hakkıdır. Fertle kalmayıp toplumsal beklenti olduğunu yüzlerine, gözlerine baka baka emin, keskin bir dille söyleyebilmek, yazabilmek gerek.

İŞTE BU BEKLENTİLERİN MUHATAPLARI

            Yeni dönemde söz konusu yazıya muhatap olan vekillerimiz:

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Tokat ilinden TBMM’ye giden 5 vekil belli oldu. Ak Parti’den 3 vekil (Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir), MHP’den 1 vekil (Yücel Bulut), CHP’den 1 vekil (Kadim Durmaz) 28. Dönemde TBMM’de Tokatlının vekili olarak bulunacaklar. Bunların dışında Tokat dışı illerdeki seçim bölgelerinden TBMM’ye giden 8 Tokatlı vekilin daha olduğu görülüyor.

            Başkent Ankara’da CHP listesinde 3. Bölge 3. Sıra Adayı olarak giren Saadet Partili Mesut Doğan seçilmeyi başardı ve yeni dönemde Meclis çatısı altında olacak.

            Antalya’da MHP 1. Sıra adayı Abdurrahman Başkan da seçildi ve TBMM’de Tokat doğumlu vekil olarak yerini alacak.

            İstanbul’da Ak Parti’den Özlem Zengin, Zafer Sarıkaya ve Nurettin Alan Tokatlı vekiller olarak TBMM’de bulunacaklar.

            İstanbul’da CHP’den Özgür Karabat, Gökhan Günaydın yine Tokat doğumlu vekiller olarak Meclis’te yerlerini alacaklar.

            İzmir'de CHP Milletvekili Murat Bakan Mecliste olacak.

            Ordu’dan Ak Parti 1. Sıra Adayı Mahmut Özer TBMM’de olacak.