Gazeteci Fatih Kılıç yazdı

Gazetecilik mesleğinde onca yıl içinde çokça yazmışlığım vardır. İyisi, eksiği olsa da, Cenab-ı Allah şahit ki yalanı olmadı. Yanlışı olmasın diye kılı kırk yardı.

Şimdilerde Anadolu basını için dijital dönüşümde TIK devri başladı. Kategorisine göre günlük tekil ziyaretçi, ziyaret süresi, görüntülenme adedi derken temel kıstasları konuldu. Tokat ili sınırları içinde günlük yayın yapan gazetelerin İNTERNET SİTELERİ için günlük EN AZ 10.000 (on bin) tekil ziyaretçi, 60 saniye (1 dakika) boyunca toplamda en az 30.000 (otuz bin) görüntülenme yapmak mecburiyeti var. Bu rakamlardan aşağı olduğunda internet sitesinin başlıca gelir kaynağı resmi ilan yayınlama hakkı düşüyor. 

Kaçak göçek, satın alınmış, bot kullanıcılar gibi gayrimeşru girişler taramada tespit edilecek. Yani net manada kriteri organik şekilde sağlayan yoluna devam edecek. Geriye düşen, bu başat gelirden mahrum kalacak. Böylesi bir internet sitesinin en az 6 fikir işçisiyle dönmesi imkansız olacak. Başarısız gözüken onca fikir işçisi, emekçi işsiz kalmakla yüzleşecek!

Anadolu ölçeğinde de nabız tutulduğunda epeyce bir zorluk olduğu aşikâr. Nitelik, nicelik, haberde içerik, doğruluk, dürüstlük vb. tüm hasletler olsa dahi teknolojik alt yapıyı kuramayan, teknik web-masterde istediği getirisi olmayan siteler google gibi elek programda tutunamayabiliyor.

İstenen şartları yapana başlıca helali hoş olsun, denir. Çünkü kolayı başarmış olmayacak.

Her gün, bıkmadan usanmadan çarkları, pedalları 7/24 çevirmenin hem iş veren hem işçi için zorluğu ortada.

İşte tam da burda, günlük binlerce, milyon, milyarlarca insan, tık sahibi, iki yaşından yüz yaşına kadar, elinde telefonu, evinde bilgisayarı, interneti olan tekil ferdin TIKINA TALİBİZ.

Her gün, günde üç öğün misali, hap gibi, ister tok ister aç karnına, sabah, öğle, akşam, gece gündüz, eliniz her internete gittiğinde kendi adımıza www.hursozgazetesi.com internet sitemizi tıklamanızı diliyoruz. Var sayın ki, Anadolu medyasını yaşatmak için en sevdiğiniz, inandığınız doktor reçete olarak bunu yazdı. Sağlığınıza, insanlığınıza, hak hukukunuza iyi gelecek çünkü...

Şimdilik bunları yalansız, dolansız, Anadolu'daki, Tokat'taki tüm internet siteleri için yazmış olalım. 

Allah'ın emri, peygamber efendimizin kavliyle, halis niyetle tık'ınıza talibiz. Tıklayın, paylaşın, tık almasına vesile olun. Tık sahibi naz ehlidir... Nazınızı da çekeriz Allah'ın izniyle...

Haberler için Tıklayınız