* Bir gazetecinin kamuoyunu alenen, şeffafça ve bilhassa birinci ağızlardan teyitli bilgi, belgelerle enforme etmesi ödevidir. Bilgi edinme hakkı da vardır.

* Şu sıralar öylesine bir FISILTI geldi ki, birinci ağızlardan bilgi edenmek HENÜZ mümkün olmadı. 

* Aslı, astarı öğrenilince CESARETLE konunun üzerine gidildiğinde Tokat'ın, Tokatlı iş insanının, Tokat vergi daireli işletmelerin hakkının, hukukunun korunması her bir Tokatlının talebi ve beklentisi olacaktır. 

* Şimdilik bunu yazmış olalım. Tokatlı munis, muhlistir elbette amma velakin 'eline vur ekmeğini al!' denecek durumda da değildir. Devlere karşı dahi hakkını hukukunu koruyacak dirayeti gösterir!

* Şehrin erki, bürokratı iktisadi hayatta kamu malını, bütçesini en adil, liyakat esaslı kullanmakla yükümlüdür. Yetim hakkını gözetir. Tokatlı iş insanının gerek şehir içi gerek şehir dışı işlerde pay alabileceği ortamlar varken, büyük sermayeye yahut dayılı sermayeye ezdirilmesine hiçbir vicdanlı Tokatlı razı gelmez! Buna vesile olan erkin 'ben verdim, takdir benim' demesine sıcak bakmaz, SESSİZ KALMAZ, SİNEYE ÇEKMEZ! Bunu cümle alemin bilmesi gerek.

* Bu kez belki de iş insanının AİDAT ÖDEDİĞİ ODA, dik duruşuyla öne çıkmıştır! Tokatlının hakkını, hukukunu savunacak kurumsal kimlikler hakkaniyetle, cesurca varlığını ezdirmeyeceğini vurgulamıştır! Bir süre daha takip etmekte yarar var. İşin içine güç odakları, siyaset girdiğinde kurumsal yapıların dirayeti önemli elbette. Tokatlı işini düzgün yapmaktan yana oldukça dirayeti de artar, Tokatlıya düşen de işini düzgün yaptığını ispat etmek olsa gerek.

* Geçmişte olan sessizliği bugüne ve geleceğe delil gösterebiliriz elbette. Ama diğer yandan, bir başka pencereden bakınca bir şey değişir çokça gelişmeye vesile olur. Tokatlının hakkını savunmakta samimi olanlar ile konjonktürel çıkarcıların mücadelesinde, samimi olanların cesaretle hakkını savunacağını gösterdiği günlerdeyizdir. Yeter ki samimi Tokatlı işini düzgün yapmanın gayretinde olsun.