İŞİTME Engelli Türkiye Şampiyonu Güreşçi AHMET BURHAN ÖZ:”Güreş benim için anlamlı bir branştı. Zor bir dal fakat yaptıkça kolaylaşan bir branş. Güreş bana gücüme güç kattı”

 

TURAN YALÇIN- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?

AHMET BURHAN ÖZ-  Öncelikle kendimi tanıtacak olursam, İsmim Ahmet Burhan. Yaşım ise 17… 11. Sınıf öğrencisiyim. Mersin’de İbni Sina Özel Eğitim Meslek Lisesinde eğitimime devam ediyorum. Saygılarımla.

TURAN YALÇIN- işitme engelli olma hikayenizi anlatır mısınız?

AHMET BURHAN ÖZ - İşitme engelli olmak benim için çok anlam taşıyan bir duygu. Tarifi verilmeyecek bir duygu gerçekten. Ben 1,5 yaşımdan beridir işitme engelliyim. İşitme cihazı kullanarak hayatımı sürdürüyorum. Yaklaşık 16 yıldır işitme engelliyim. Duyma problemim olurken, eskiden çok zorluk çekiyordum duymaya. Sokakta araba sesleri olsun, Okulda öğretmen olsun, evde aile olsun… bir çok sesleri duymakla zorluk çekiyordum ve hala azda olsa çekiyorum. O Acıyı herkes tadamaz. Allah’a şükürler olsun yaşamaya devam ediyoruz. İşitme engelli olduğum için çok mutluyum. Engel tanımıyoruz, tanımayacağız!

TURAN YALÇIN-Güreşe başlama hikayenizi öğrenelim?

AHMET BURHAN ÖZ-  Güreşe başlarken, çok zorluk çektim. Branş çok zor bir spor. Taktikler olsun, o olsun, bu olsun, Görünüşe göre kolay ama işe başladıktan sonra zor bir branş. Güreşte başarılarım vardı fakat sağlık açışından o sporu bırakmaya karar verdim. Türkiye 1.liğim mevcuttu. Serbest stil ve Grokeromen stil de Türkiye 1.si olmuştum. Buradan beni eğiten, bana sonsuz destek sağlayan ERDAL BAL ve MELİH ÖNCÜT Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Var olun!

TURAN YALÇIN-Güreşte hangi başarılarınız var?   Sonradan tekvando yapmanızın sebebi nedir?

AHMET BURHAN ÖZ-  Ben ilk spora başladığım zaman, tekvandoya başlamıştım. Fazla yapamadığım için sporu fazla çözemediğim için o spor branşını bırakıp güreşe başlamaya karar verdim. Güreşe başladıktan sonra da Serbest stil ve Grokoromen stil’de Türkiye 1.lik madalyamı aldım. Sonradan sağlık açışından Güreşi bırakıp, Tekvando branşına geri dönmeyi planladım. Sevgilerimle.

TURAN YALÇIN-Spor sizin hayatınıza neler kattı?

AHMET BURHAN ÖZ_-Güreş benim için anlamlı bir branştı. Zor bir dal fakat yaptıkça kolaylaşan bir branş. Güreş bana gücüme güç kattı. Saygılarımla.

TURAN YALÇIN-Sporda nereye kadar gelmek istersiniz?

AHMET BURHAN ÖZ- Sporda ben Olimpiyat turnuvalarına gitmeyi çok isterdim fakat o işler çok zor. Geleceğim yakın. İnşallah Allah nasip ederse bir gün Olimpiyata gitmeye hazırlanırım.

TURAN YALÇIN- Engelli sporcuların sorunları neler? Çözüm yolları sizce nedir?

AHMET BURHAN ÖZ- Engelli sporcuların sorunları aslında pek de fazla yok. Mesela örnek veriyorum; Koklear implant işitme cihazı kullananlar, Güreş yaparken çok sallanır. Güreşte sallanırken, Başları çok döner. O sırada zorluk çekerler. Mesela ben bunu yaşadım. Ama yaygın bu baş dönmesi. Tek çözümleri; Sabır ve zaman. Zamanla çözülür o sorunlar.  Saygılar Sevgiler Efendim…