Bu yıl 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 100’üncü şeref yılını kutlarken, “bizden birileri”; yani şalvarlı, başörtülü, ellerindeki bayraklarla yerel lehçe ile konuşan Tokatlı analarımız televizyon ekranlarına düştü. Çocukken ezberledikleri şiirleri kapalı olan köy okulunun önüne giderek okuyan ve kendilerince Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayan bu güzelim Anadolu insanlarını bir anda bütün Türkiye konuştu.

Durum böyle olunca Tokat Valisi Numan Hatipoğlu her zamanki yurtseverliğiyle olaya hemen dahil oldu. Çiftlikköy’deki annelerimizi ziyaret ederek ellerinden öpen ve kapalı olan köy okulunun “Köy Yaşam Merkezi” olarak düzenlenip kendilerine tahsis edileceğinin sözünü veren Hatipoğlu, o sözünü de yerine getirdi.

Köy Yaşam Merkezi’nin açılışını eşi Ayfer Hatipoğlu ile birlikte yapan Vali Numan Hatipoğlu, Anadolu coğrafyasının bin yıllık kadim kültürünü hatırlattığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vali Numan Hatipoğlu’nun “Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin daim olması için dua ediyoruz. Sizlerin de bu duaları fazlasıyla yaptığınızı biliyorum, inanıyorum.  Umuyorum ki ebedi vatan üzerinde, cennet vatanımız üzerinde, al bayrağımızın gölgesi hepimizin üzerinde ilelebet payidar olacaktır” sözleri gönüllere nakış gibi işlendi.

Ayfer Hatipoğlu Hanımefendi ve köylü annelerimizle birlikte Köy Yaşam Merkezi’nin kurdelasını kesen Vali Numan Hatipoğlu’nun ülkemizi ilgilendiren meselelerde ve son olarak Çiftlikköy’de gösterdiği “milli duruşu” bu ülkenin selameti, birliği, dirliği ve esenliği adına yine yüreklere dokundu. Bu meselelerdeki hassasiyeti ile her zaman ön planda olan Sayın Valinin, yalnız Tokat için değil bu ülkenin çok ama çok önemli bir değeri olduğunu bilmek gerekir.

Şahidiz ki biz Numan Hatipoğlu’nu akan damda, yanmayan sobada, tencere kaynamayan mutfakta, ağlayan mazlumların gözyaşlarını silerken hep en önde gördük.

Dert çözen Validir Hatipoğlu, anlayacağınız.

Garibanın, fakir-fukaranın yaralarını sarmakta en mahir isim olarak tek kalemde o gösterilir. Devletin Tokat’taki güçlü, sıcak ve samimi elidir. Dolayısıyla Tokat Valisi olarak ortaya koyduğu “milli duruş”, aynı zamanda “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” prensibiyle bir bütün olarak her yerde kendini hissettiriyor.

Kendisi için 12 Mayıs 2022’de yazdığım, “Sessiz. Sakin… Ve derinden giderek milletin gönlüne dokunuyor… Yaptığı işin reklamını sevmeyenlerden. Eli, gönlü ve kapısı açık.  Kendisi Tokat’a gelmeden, merhametinin geldiği yufka yürekli bir insan” tespitimizdeki haklılığımızı, her geçen gün yeni örnekleriyle yaşamaktan son derece mutluyuz.

Velhasıl, bize de bunları yazmaya devam etmek düşüyor…