Demokrasinin, özgürlüğün temel hakların, hukukun, inanç hürriyetinin ve daha nice değerlere kavuşulmasının temeli Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümünü yüreklerimizde daha coşkulu kutluyoruz. Ülkemizin yarısının düşmanlar tarafından işgal edilmiş olması gerçeğini hiçbir zaman akıllardan çıkarmayalım.

Başta İstanbul'umuz olmak üzere işgale uğrayan Ege'de Yunanlıların, Güneyde İtalyan ve Fransızların işgal ettiği ve kontrol altına aldıkları güzel şehirlerimiz, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarının canlarınıtaya koyarak kurtuluş mücadelesinin ışığını 19 Mayıs'ta yakan dedelerimize atalarımıza binlerce şükürler. Cenab-ı Allah'ın izniyle tarihte eşi görülmemiş Kurtuluş Savaşı sonucu, Cumhuriyetle ülkemiz taçlandırılmıştır.

Bu düşünceye karşı çıkmış, yabancılardan yedikleri kesilmişler, "savaşa gücümüz kalmadı bizi yabancılar da yönetir" zihniyetini taşıyan mandacıların, günümüze kadar sinsice geldikleri görülebiliyor. "Keşke Kurtuluş Savaşı'nı Yunanlar kazansaydı" düşüncesinin anlaşılmayacak tarafı yoktur.

Milli bayramlara verilmesi gereken önemi vermeyenler, milleti bayramları ile buluşturmayan düşünceyi artık herkes kafasında değerlendiriyor.

Parti kongreleri serbest, bayram kutlamak yasak veya kurallara bağlanmış. Bu nasıl bir zihniyet ve yönetim anlayışıdır.

Cumhuriyet Demokrasinin temel taşıdır. Kendisini idare edecekleri temsil edeceklerini milletin kendisinin belirlemesi de gerçek demokrasinin vazgeçilmez prensibidir.

Milletin belirleyip seçmedikleri genel başkanların işaretine mahkum durumda. Kendi özgür düşüncesini ifade edemez vicdanın sesini dinleyemez. Bölgesinin sorunlarını dile getiremez. Çünkü lideri belirlediği şekildir. Böyle bir demokrasi anlayışı da sadece bizde uygulanır olmalı.

Cumhuriyet; Kimsesizlerin kimsesi, vicdanların sesi, özgürlük, hukuk ve demokrasinin anasıdır.

Ben Türk'üm, bayrağımı, bayramımı seviyorum diyenler evlerine iş yerlerine şanlı bayrağımızı şerefle astılar. Tebrikler bu güzel vatan evlatlarına...

Daha nice güzel, herkesin katılımıyla, coşkuyla, eskilerde kutladığımız şekilde bayramları bayram olarak kutlamak dileği ile...

Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene."

Sevgi ve saygılarımla...