-Ülkemiz Sanayisinin Kurucularından en çok üretim ve istihdam sağlayan Koç gurubunun temsilcilerinden Ali Koç’un ekonomi ile ilgili açıklamaları gündeme taş gibi oturdu. Koç kıvırmadan el ovuşturmadan kitap gibi konuştu.

-Ali Koç katıldığı çok önemli iki toplantıda sayın Bakanların yüzlerine karşı ekonominin fotoğrafını gösterdi.

-“ Az gelirli ile çok gelirli arasındaki uçurum gittikçe artıyor”

“Çalışanlara hak ettikleri ücret verilmiyor.”

“İki çocuğum var. Geleceklerinden endişe duyuyorum”

-İşsizlik oranı, resmi açıklamalarda. o/o 10 yakın gösterilse de yüzde onbeşler civarındadır. Genç işsizlerde oran yüzde yirmi beşlere çıkmakta bu makas gittikçe açılmakta. Piyasanın enflasyonu ise yüzde yirmilerde.

-Bir çok köyümüzde genç kalmamış köyler adeta yaşlılara bırakılmış.

-Belediyemizin 2014 yılı için de altı trilyona yakın sosyal yardım yapmak durumunda kalışı en güzel örnektir.

-Kapalı çöp konteyleri şehrimizin cadde ve sokaklarında duruyor. Evimin karşısında ve karşı caddedeki çöp konteynırlarnı sabahın karanlığından başlayarak en az yirmi beş, otuz kişinin kontrol edip içinden işe yarar, karton, kağıt, pet, benzeri atıkları topladıklarını üzüntü içerisinde izliyorum.

-İnsanlar evlerine ekmek götürebilmek için çöp konteynırlarından imkan beklemekte. Bu kişilerin çoğunluğununda elli yaşın üzerinde olduğunu görünce üzüntü daha’da artıyor. Allah yardımcıları olsun.

-Birileride çıkıyor milletin gözünün içine baka baka milli gelirden fertlere düşen payın yirmibin dolara çıktığını söyleyebiliyor.

-Sıkılmadan doların artışı piyasayı etkilemiyor diyebilenlere yazıklar olsun.

-Geliri artanlar dolar milyarderlerimiz mutlaka vardır. Herkeside kendileri gibi değerlendirmesinler. Millet çöpten ekmek çıkartıyor. Sen deveyi hamudu ile götürüyorsun ey işini bilen zamane zenginleri orta direk bıraktınız mı?

-Konu çöpten açılmışken sağlığımızı tehdit eden bir konuyuda saygıdeğer okuyucularımla paylaşırken yetkililerinden dikkatine sunuyorum.

-Mahalle bakkallarında, Pazar yerlerinde beş kg’lık petlerde sütler satılmaktadır. Süt satıcıları, önceleri petlerini geri isterken şimdilerde bu uygulamadan vazgeçtiler. Zira çöp konteynırlarından toplanan petlerle süt satışları yapılmaktadır. Sütçüler toplamakta.

Sağlığımız açısından son derece sakıncalı durumun önlenmesi gerekmektedir.

Sevgi ve Saygılarımla