Milliyetçi Hareket Partisi Tokat’ta aslen Trabzonlu olan ve Ankara’da ikamet eden bir aday gösterdi. Adayın Tokat ile tek bağının babasının 40 yıl önce burada valilik yapmış olması.

          Durum böyle olunca adaydan ziyade aday gösterenler çok eleştiri aldılar. Eleştirilen milletvekili önce basınla kavga etti, gazeteciye hakaretler yağdırdı sonra da hiçbir şey olmamış gibi çalışmalarını sürdürdü.

          Elbette konunun Tokat olması ve haliyle hepimizi ilgilendirmesi neticesinde tatsız tuzsuz işler yaşandı. Kimilerinden “açıktan eleştiri yapmamamız” yönünde telkinler de alsak, hak ve hakkaniyet ölçüsünde olaylara bakmaya devam edeceğiz.

          Kıran, ezmeye kalkan, etik dışı yöntemlerle oyunda hamle yapan, akla gelen her şeyi siyaset malzemesi olarak kullanan “birilerinin” üzücü işlerine tanık olduk, oluyoruz da… Mevzu tüm bunların olması da değil. Zaten bunların olacağını biliyorduk, hiç de şaşırmadık. Daha önce şaşırmadığımız gibi.

          Anlayacağınız, şerbetliyiz bu meselelerde. Ayrıca, Tokat söz konusu olduğunda mangalda kül bırakmayan abilerimizin bile iş “taraf olmaya” geldiğinde kaçacak yer aradıklarını görmek de bizleri ayrıca çok üzüyor. Mesele hani Tokat’tı? Bu şehir için “doğruya doğru” diyecektiniz, ne oldu şimdi? Suskunluğunuz, “birilerini ürkütmeme” telaşınız, ikbal ve istikbal hesaplarınız için mi?

          Maskeler düşüyor birer birer…

          Öte yandan geçtiğimiz günlerde Trabzonlu adayın vaatleri açıklandı. Vaatlerinde kullandığı görselin de Kahramanmaraş’a ait fotoğraflar olduğu ortaya çıktı.

          Şimdi yine kızacaklar ama bu kadar amatörce bir iş olamaz. Koskoca bir kitle partisinin 200 bin nüfuslu şehre aday gösterip en basit ve buraya ait olmayan görseller ile de vaatlerini paylaşması doğru bir hamle olmadı.

          Tokat’a vaat ettikleri “Kentsel dönüşüm” için kullandıkları görselleri, Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde yapılan 922 adetlik konutlardan alarak paylaşmaları da gösteriyor ki hiç hazırlık yapmamışlar. Derslerine hiç çalışmamışlar. Bu şehri yönetmeye talip olanların bu kadar acemice bir işe kalkışmalarının başka bir izahı yok çünkü.

          “Aday da görseller de misafir” yorumları her yerde. Bunlara gerek yoktu. Daha profesyonel olunabilirdi. Ama işi sadece düşmanlık mevziisinde gördükleri için detaylarla ilgilenmiyorlar ve bu hataları yapıyorlar.

          Algı operasyonları, haysiyet cellatlıkları, iftiralar, Tiranlık ve her türlü kötülüğü sergilemekten ziyade işe odaklanmak en doğrusu.

          Tokat’ta da Türkiye’de de siyaset paradigması bu temeller üzerinden yükselemez.

          Seçime kalan çok az bir zamanda barış, kardeşlik ve merhamet temalı işler bütün partileri yüceltir. Aksini yapan, kibrini dinine tercih eden, şu aziz günlerde gönül kıran, iftiralara tutunan ve bütün kutsal kavramların içini boşaltarak düşmanlık siyaseti yapan kim ya da kimler varsa, emin olun kaybedecekler.

          Görelim bakalım son 11 gün başka nelere gebe…