25 kitaba imza Atan Yazar Nesrin Hazer: Kalıcı olmak için çok çalışmalı ve kaliteli eserler bırakmak gerekir. Aksi takdirde bir balon gibi şişer sonrada yok oluruz. Yazarın işi ticaret değil sanat olmalı"

TURAN YALÇIN- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

NESRİN HAZER- - Isparta`da muhasebe eğitimi alıp kısa süre bu görevimi yerine getirdim. Harflerle olduğum kadar rakamlarla aram iyi olmadığını net bir şekilde öğrendim.

TURAN YALÇIN-Yazmaya başlama hikayenizi anlatır mısınız?

NESRİN HAZER- - ilköğretimden itibaren kitapları çok sevdim. O zamanlarda küçük hikayeler, şiirler yazardım. Hattata okulda küçük oyunlar yazar arkadaşlarımla oynardık. Tabii ki amatörce olurdu. Üniversiteyi bitirdikten sonrada okuma ve yazma çalışmalarım devam etti. Bilmediklerimi öğrenmek adına kurslara gittim. Şimdiki gibi yazarlık okulları yoktu. Yeni bilgiler beni her geçen gün daha da hayallerimi gerçekleştirmek için yardımcı oluyordu. Pişme kıvamına geldiğinde ilk kitabımı çıkardım. Kuğum ile başlamış oldum.

TURAN YALÇIN- İlk Kitap çıkarma hikayenizi anlatır mısınız?

NESRİN HAZER- İşlerin nasıl işlediği hakkında hiç bir bilgiyle sahip değildim. Arkadaşlarım yardımıyla yayınevimi buldum. Yayınevi bir kısmını aldıktan sonra geri kalanı bana verdi. İş kitap basmakla bitmiyordu. Bir gün annem telefon açıp Niğde kitap fuarı olacakmış dedi. İletişime geçtim böylece yazarlığa adım atmış oldum.

TURAN YALÇIN-Bugüne kadar kaç kitap yayınladınız? İsimleri neler? Konuları ne?

NESRİN HAZER- Kuğum, Eylül`ün Düşleri, Uçurtmanın Ucundaki Masallar, Define peşinde, Definenin sırrı, Definenin şifresi, iade, Alya, Bir deniz efsanesi. Geçmişten gelen sır, Son delil, Takip, Kelebek Hadel, Eşek arısı ile bal arısı Timi, Kahraman sincap ailesi şeklinde hikaye kitapları ile 25 geçtik.

TURAN YALÇIN- Okuymusunuz çok?

NESRİN HAZER- Yazar bilmediklerini öğrenmeyi sevmeliyiz. Kitap okuyorum, araştırıyorum. Çevreme bakarken görmeye çalışıyorum.

TURAN YALÇIN- Yazmak mı yayınlamak mı zor?

NESRİN HAZER- Hepsi birbirine çok sıkı bağlı. Zincirin bir halkası kopsa sonuç elde edemezsiniz. Yazar, yazdıklarını yayınlamakta zorluk yaşıyorsa kendisinde yazacak gücü kaybeder. Maalesef bu sorunu yaşıyoruz. Kalıcı olmak için çok çalışmalı ve kaliteli eserler bırakmak gerekir. Aksi takdirde bir balon gibi şişer sonrada yok oluruz. Yazarın işi ticaret değil sanat olmalı.

TURAN YALÇIN-Okumadan yazan çok insan var. Ne diyeceksiniz ?

NESRİN HAZER- - Haklısınız okumadan yazan var. Yazılan kitaplardan ders alarak okuyorum.

TURAN YALÇIN-Eserlerinizde vermek istediğinizi mesaj ne ?

NESRİN HAZER- Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın iyi yetişmesi için hem okuldaki derslerine yardımcı olacak bilgileri içeren kitaplar yazıyorum. Diğer yandan bireysel olarak gelişmelerine destek verip toplumda sağlam bir şekilde yerlerini almalarını istiyorum. Öncelikle kitapları sevdirmeyi hedefliyorum.

TURAN YALÇIN-Yazmak maddi manevi ne kattı size?

NESRİN HAZER- Açık olmak gerekirse yazmak maddi destek sağlanıyor. Bir sonraki kitabıma destek oluyor. Kendini ispatlamış yazarlar için bu geçerli değil elbette. Ben daha yolun başında olduğumu düşünüyorum.

TURAN YALÇIN-Başka ne anlatacaksınız?

NESRİN HAZER- Yazar olmak isteyen arkadaşlarım için çok okumalarını, sabırlı olmalarını öneririm. Bardağı doldurmadan yazmak olmaz. Bazı arkadaşlar yerli yazar okumak istemiyorum, bilmediğim yazarın kitabını okumuyorum diyenlere karşı karşıya kalıyoruz. Kapağına bakıp kitabın içeriğini bilemezsiniz.

Kitapların dünyasında tekrar buluşmak dileklerimle....