Sahada karınca misali çalışan TSO adayı Sami Ülkü, yaptığı çalışmaları anında sosyal medyada da paylaşarak kamuoyunu bilgilendiriyor. Ekip çalışmasını önceleyen Ülkü’nün seçimlere yönelik attığı adımlar gerçekten profesyonelce.

 

Üye portföyündeki herkesle uzlaşabilen, tamamı için projeler üreten ve realist çözümlemelerle kamuoyu karşısında projelerini konuşturan Ülkü’nün,  stratejik olarak attığı her adım gerçekten dikkat çekiyor. Sami Bey’in TSO için yeni bina projesinden tutun, komite sayılarını artırmaya, gazetecilerin komite oluşturmasından, TSO bünyesinde hukuk departmanı açmaya varana değin yüzlerce projesi var.

 

“Tokat’ın kaybedecek zamanı yok” diyerek yola çıkan Ahmet Sami Ülkü’nün, “Gayri safi milli hasılada Tokat şu anda 4.800 dolar seviyesinde. İlimiz Türkiye ortalamasının çok gerisinde. Türkiye'de ortalama rakamın 8.500 dolar seviyesinde olması ve Tokat'ın 81 il içerisinde 71’inci sırada kalması bizleri derinden üzüyor. Tokat, bunları hak etmiyor.” sözleri, gerçekten ibret verici. Bu şehrin ekonomik yapısının kamu yatırımlarıyla birlikte, TSO üyelerinin de yatırım ve destekleriyle değişeceği biliniyorken, TSO’nun atıl pozisyonda bırakılması bağışlanamaz bir kusur.

 

Sami Ülkü ayrıca, Tokat Ticaret Odası’nda teknoloji çağını başlatacaklarını, Ticaret Akademisi’ni kuracaklarını ve günümüz ticaretinin vazgeçilmezi E-ticaret portalını hayata geçireceklerini de söylüyor. Tokat ticaretindeki 45 sektörün 9 komiteye sıkıştırıldığını ifade eden Ülkü, yeni komiteler kuracaklarını, dış ticarete önem vereceklerini, Akreditasyon merkezleri kuracaklarını ve E-ticaret danışmanlık hizmeti vereceklerini anlatıyor.

 

TSO için “şeffaflık” vurgusu yapan Ülkü, aylık toplantıları Web TV üzerinden canlı yayımlayacaklarını duyurdu. Bu önemli vaat, belki de söylediği bütün her şeyin alt yapısını oluşturuyor. Günümüz dünyasında “şeffaflığın” ne kadar önem taşıdığının farkına varan TSO Başkan Adayı Ülkü’nün bu çıkışı bile başlı başına bir olgu. Tüm oda ve STK’larla el ele olacaklarını ve birlikte çalışacaklarını kaydeden Sami Ülkü, Tokat turizminin gelişmesi için çaba göstereceklerinin de altını çizerek, kurumsallaşmaya ve markalaşmaya çok önem vereceklerini belirtiyor. “Tokat’ın kalkınmada öncelikli iller arasına girmesi şarttır” diyen Ülkü’nün şu sözleri de gerçekten çok ama çok önemli:

 

“Tokat tarımında da şu anda ciddi kayıplar yaşanmakta. Domatesin rekoltesi 700 bin tondan 200 bin tonlara kadar düştüğünü, şu anda bütün tarlaların bahçelerin, mısırla dolduğunu, bunun da önümüzdeki günlerde hepimize bir su sorunu olarak çıkacağını hepimiz zaten ortak akılla biliyoruz. Ürünlerimizi değerinde satmaya çalışacağız. Sektörel bazda toplantılar yapıp her sektöre özel çözümler sunacağız.”

 

Evet, Sami Ülkü’nün projelerle konuşması, ekibiyle sahada arı gibi çalışması ve Tokat ticaretine yönelik yapıcı konuşmaları çok önemli. Ülkü’nün, “Gayri safi milli hasılada Tokat neden 81 il arasında 71’inci sırada?” tespiti ise, belki de bu şehrin gelecek vizyonunu çizecek tek realite.