Rahmetli dedem, arada sırada “bugün de duvardan bir tuğla düştü” derdi. Biz de “dede hangi duvardan tuğla düşüyor?” diye sorunca “ÖMÜR DUVARINDAN DÜŞÜYOR EVLADIM” diye cevap verirdi. Mekanı cennet olsun.

Bir yıl içerisinde yüzlerce tuğlanın düştüğünü idrak ediyoruz.

Bir yılımızı daha acısıyla, tatlısıyla, üzüntüsüyle, sevinciyle, sıkıntılarıyla birlikte geride bırakıyoruz.

Yeni yılın ülkemize, milletimize, insanlık alemine hayırlar, güzellikler getirmesini Mevla’dan niyaz ediyoruz.

Geride bıraktığımız 2022 yılı milletimiz için birçok sıkıntının, üzüntünün yaşandığı, yaşatıldığı bir yıl olmuştur. Paramızın, alım gücünün düşmesi, yaşanan enflasyonun yüzde 100’lerin çok üzerinde artması, özellikle orta ve dar gelirlilerimizde büyük sıkıntılara neden olmuştur.

Yanlış ve keyfi ekonomik kararlarla milletimiz yıpratılmıştır. Parası olanın daha da güçlendirildiği, milletin vergilerinin bir avuç azınlığa haksız aktarıldığı bir dönem yaşanmıştır. Halen bu uçurum yaratan uygulamalar devam ettirilmektedir. Ülkemiz sorunlara teslim vaziyettedir.

EYT, meclise getirilecek, hayırlı uğurlu olsun. Asgari ücret 8500 TL’ye çıkarıldı. Ömrü 2-3 ay sürecek bu hayat pahalılığı, asgari ücretin artırılmasının önemini yok ediyor.

Önemi olan fiyat artışlarının durdurulmasıdır.

Asgari ücret zaten çalışanların yüzde 60’nın kaderi haline getirilmiş. Ucuz işçilik kader görülmüştür.

Yargı verdiği kararlarla siyasallaşmış, feto döneminin kumpas yargılamaları benzeri kararlardan birileri koltuk kurtarmanın hesabına girilmiştir.

Ülkemize hiç yakışmayan uygulamalardır.

Milletimizin umudu 2023 Haziran seçimleridir. Çoğu gitmiş azı kalmıştır.

2023 yılının ülkemize, milletimize hayırlar, güzellikler getirmesini diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla…