Tokat’ta ardından hoş bir seda bırakarak Van’a giden Dr. Ozan Balcı’nın görevine başlar başlamaz sergilediği sinerji, Vanlı yurttaşlarımızı şaşırtsa da bu durumun kendilerini sevince boğduğunu söyleyebiliriz. Bunu sosyal medyadaki paylaşımlardan gayet net anlıyoruz.

 

Ezberleri bozan, alışılmışın dışındaki iletişim yeteneğini vatandaşlarla arasında gönül bağı olarak kullanan Ozan Balcı’nın Van sokaklarında bıraktığı iz, esasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şefkati olarak algılanmalı. Balcı, hayatı boyunca devletin kayıtsız-şartsız milletin emrinde olduğunu bilerek görev yaptı, yapıyor da. Tokat’taki izlerini takip ederseniz bunu çok daha net görebilirsiniz.

 

Geçtiğimiz günlerde bir fotoğraf önüme düşünce, Ozan Balcı ile aramızdaki gönül bağının ne kadar derinlerde olduğunu, kendisini “çok ve anlamlı” sevmemizin nedenlerini bir kez daha anladım. Bizden uzakta olduğu için içim yeniden burkuldu, lakin vatan topraklarında hizmetlerine devam ediyor olması aklıma geldiğinde hüznüm yerini sevince, umuda ve mutluluğa bıraktı.

 

Balcı o fotoğrafta bir çay ocağının önünde oturmuş, etrafında vatandaşlarla çay içip sohbet ediyordu…

 

Fotoğraftakilerin yüzlerindeki şaşkınlık gülümsemelerle taçlanmış, pür dikkat Ozan Balcı’ya bakıyorlardı. İçimden “ne kadar da şanslısınız” dedim oradakilere. “Ne kadar da şanslısınız ey güzelim Van’ın can insanları, bu şansınız bahtınızdır, sahip çıkın o güzelim Valimize, etrafında hep böyle kenetlenin” diye de ekledim…

 

Bu ülkenin en has evlatlarından biri Van’da Valilik yapıyor. Dün Tokat’ta adeta destanlar yazdı, adı sokaklarda yaşıyor. Akan damları, yanmayan sobaları, çaresizlikleri ortadan kaldırarak umudun ve inancın iklimine kavuşturdu bu şehri. Kapısından kimseyi çevirmedi. Herkesi dinledi. Pazarda alışverişini kendi yaptı, sokakta eli cebinde dolaştı, esnafla iç içe, vatandaşla gönül gönüle oldu. Milletin derdini dert edindi kendine. Hep dertliydi; köylünün, üreticinin, esnafın, sanayicinin, öğrencinin, garibanın derdiyle dertlendi, çözümler üretti.

 

Dolayısıyla bugün o fotoğraftaki irade çözümün ve umudun iradesidir.

 

Bakın, Van Valiliği’nin 10 Temmuz 2022 tarihli Vali Ozan Balcı’nın karşılaştığı çobanla sohbet ederek keçileri sevmesinin görüntülerinin yayımlandığı paylaşımın altında, vatandaşların yaptığı yorumlarda neler yazıyor:

 

__ “Bir Vali çok şey değiştirebiliyormuş. O yüzden liyakata çok dikkat etmek gerekiyor. İşi aşk ile yapana, ahlaklısına vermek gerekiyor. Çok güzel bir iş olmuş tebrikler.” __ “Allah senden ebeden daima razı olsun Sayın Valim bu hoşgörü ve samimiyet sizi rahmetli Yazıcı Valim gibi ölümsüz kılar Maşallah.” __ “Allah senden razı olsun sayın valim devleti sıcaklığını şefkatini vatandaşa yansıtıyor. Allah yolunu açık etsin yar ve yardımcısı olsun inşallah.”

 

Yukarıdaki üç paylaşım ve yerimizin yetersizliği nedeniyle köşeme taşıyamadığım onlarca yorum, bugüne kadar Ozan Balcı hakkında yüzlerce köşe yazısı yazmış biri olarak benim bütün yazdıklarımı özetleyen değerlendirmeler…

 

Ezcümle:

 

Ozan Balcı umudun ve inancın kaybolduğu yerdeki kutup yıldızıdır. Her kim kendini çaresiz hissederse o kutup yıldızını bulsun ve yönünü tayin etsin; varacağı yer aydınlık, göreceği huzur olur…