Cuma akşamüzeri Habertürk kanalında TBMM Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Konuk, yeni bir yasanın hazırlanmakta olduğu, özellikle gıda konusunda TV'lerde yapılan eleştirileri engellemeye, yayını yapan TV kuruluşlarına ve eleştiriciye cezalar öngörüldüğü açıklanıyor.

Bu aziz millete sahte, çakma balları yedirenler, değerli tıp uzmanlarının sağlık için önerilerinin de önü kesilmek hedefleniyor. Organik beslenin, söylemleri artık suç unsuru sayılacak. Köy tavuğu, köy yumurtası diğer tavuk ve yumurtalarla mukayese edilemeyecek.

Bu konuda bir de bilim kurulu oluşturulacakmış.

Bu düzenleme ile sağlığımıza yıllarca zarar veren üretimlere devam denecek, önleri açılacak, milleti kazıklamaya, sağlığı tehdide devam edilecek.

Eleştirilerden niçin korkulur. Yarası olan gocunur, rahatsız olurlar da ondan.

Tarım bakanlığı daha geçen gün bir yığın ilacın tarımda kullanılmasını yasaklamıştı. Yıllarca millete zehri reva görmüşler. Yeni uyanmışlar günaydın.

Tarım komisyonu her şeyden önce insan sağlığını korumakla mükelleftir.

Herkesin laboratuvarı yok. Tarım bakanlığı, il tarım müdürlükleri denetim görevini layıkıyla yapmalıdır.

Tokat'ımızdan birkaç örnek verelim.

Yediğimiz domates, biber, salatalık Tokat'ınijinal sebzeleri asla değildir. Elma gibi soyulan domates Tokat domatesi değildir. Çok biberinin kendine has ölçüleri, lezzeti vardır. Tokat salatalığı soyulunca yüzlerce metre mesafeden kokusu alınırdı.

Karpuza gelince; piyasada satılan karpuzların yüzde doksanı, kabaktan aşılı karpuzlardır. Lezzeti, suyu yoktur.

Tarım bakanlığı ve müdürlükleri bu sahteliklerle mücadele etmeli. Milleti kazıklayan kazıklayana.

Eleştiri yapanları cezalandırmak gayretleri haksız kazanç sağlayanları vurguncuları desteklemenin kimseye faydası olmaz.

Milletimizin sağlığı paradan çok daha önemlidir.

Değerli kardeşim Ziraat Odası Başkanımız Sayın Ahmet Dökülen Tokat sebzelerini çok iyi bilenlerdendir.

Sevgi ve saygılarımla