Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçe merkezinde pazartesi sabahı 04:17'de 7.7 büyüklüğünde şiddetli bir deprem felaketi yaşandı.

Çevre on ilde yoğun tahribatlara neden oldu. Depremde binlerce binanın yıkıldığı, yetkililerin son açıklamalarına göre 13:00 itibariyle dokuz yüzü aşan vefatla karşılaşıldığı açıklandı.

Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, dayanışmanın, üzüntünün birlikte yaşanması, canların can pahasına kurtarılma çalışmaları ümitleri artırmaktadır.

Depremin Tokat'ımızda da hissedildiği görülmüştür. Ordu - Fatsa ilçesinde de yoğun şekilde yaşandığı bilgileri alınmıştır. Yine saat 14:00 civarında 7.6 büyüklüğünde ayrı bir deprem Elbistan'da yaşanmıştır.

-Devletimiz, milletimiz el birliğiyle yaraları saracak

Yaşanan felaketlerden dersler çıkarılmadığı da ayrı bir konudur. Zamanı gelince gündem konusu olacaktır. -Özellikle deprem bölgelerinde dikey yapılaşma olmasın açıklamalarına uyan olmamış, yüksek katlı dikey yapılaşmalar rant  uğruna tercih edilmiştir

Şehrimiz de 1. derece deprem böglesi kuşağındadır. Bu gerçek

görülmek istenmiyor, çok katlı yapılaşmalar yapılabiliyor.

Şehrimizin 1948 yılında yapılmış imar planında "YAPI YASAĞII-AFET BÖLGESİ, gösterilen alanlarımızda bugün binlerce yapı yapılmıştır. Okullar, sanayi kuruluşları, hatta hastaneler bile yapılabilmiştir. Gökdelen yapılar da vardır.

Tehlike görülmeli, hiç olmazsa sonrası için teknik düzenlemelere acilen geçilmelidir. Belediyelerimizin sorumluluğu da vardır.

Vebalin yükünü de kimse kaldıramaz.

İnşallah kayıplarımız artmaz, elbirliği ile felaketin getirdikleri ortadan kaldırılır. Allah yardımcımız olsun

Sevgi ve saygılarımla.