Uzun süredir beklediğimiz, dualar ettiğimiz yağışlara kavuştuk. Yağan yağmurlar ve devamındaki kar yağışları derin bir nefes aldırdı. Topraklarımız,manlarımız suyuna, karına kavuştu. Şehirlerimizin içme sularını karşılayan barajlardaki dolulukanlarının gittikçe düşüş göstermeleri herkesi tedirgin ediyordu. Yağmur ve karlarımız içtiğimiz suların temeli ne de olsa.

Yağışlarımız ne kadar bereketli olursa, çeşmelerden yazın da akan sularımız kesilmeyecek. Su hayat demek, bereket, bolluk demektir. İnsanlarımız ve topraklarımız yağışları dört gözle beklemişken yağışlar sonrasında bazı tv haberlerindeki ifadeler yakışıksız olmaktadır. Yağışları anlatırken 'KABUS', 'KUŞATMA', 'ESARET' ifadeleri yakışmıyor.

* Diğer bir önemli konumuz AŞIDIR.

Çin'den gelen 3 milyonluk aşı, sağlık çalışanlarımız öncelikli olmak üzere yapılıyor. Bu uygulamada büyük başarı sağlayan sağlık çalışanlarımıza tebrikler. Gelen aşının sağlık çalışanlarımıza 2 seans ve yaşlı ve bakıma muhtaçlar için yetebileceğitada. 65 yaş üstüne bu şekilde belli ki sıra gelmeyecek.

Yetkililerimiz 2 ay önce açıklamışlardı. "ARALIK'TA 20 MİLYON, OCAK'TA 20 MİLYON, ŞUBAT'TA 10 MİLYON AŞI GELECEK." demişlerdi. Açıklanan aşılar yok. Olmayan aşıyı millete anlatanlar gerçeği milletle paylaşmalı, milleti beklentiye sokmamalı.

Aşı, salgının önüne geçecek, kısıtlanan bütün sektörler canlanıp hayat bulacak, ekonomik çarklar dönmeye başlayacak, virüsten can kaybı olmayacak.

Ülkemizin aşıya çok acil ihtiyacı var. Yaşam için, gelecek için hayati önemi haiz. Milletimiz aşı bekliyor. Sağlıkçılarımız aşı yapma becerisinde dünyaya örnek başarılı. AŞI, AŞI, AŞI... Nerede?

* Geçen hafta sonu Ankara'nın göbeğinde siyasetçi ve gazetecilere saldırılar yapıldı. Kimileri kınadı, kimileri teğet geçip saldırıya uğrayanları suçlar oldular. Bu davranışlar 21. yüzyıl Türkiye'sine hiç yakışmıyor. Saldırıları şiddetle kınıyor, ayıplıyorum. Saldırıları gerçekleştirenler ve onlara destek olmayı düşünenlerin, söyleyecekleri sözlerinin kalmayışıdır. Milletin hizmetine geleceğine dair tek bir projesi, önerisi olmayanların gittikçe kendini zayıf hissetmeye başlayanların işidir.

Millet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ayrışmaya, ötekileştirmeye yönelik çırpınışların milletimizde karşılığı yoktur. Tepkiler daha da büyümektedir. Kullanılanlar zavallılardır. Yalana sarılan acizlerdir.

Sevgi ve saygılarımla.