Ziraat Bankası’nın bir reklamı vardır. O reklamda ‘Çiftçiden aldığını çiftçiye veren banka’ derdi. Son zamanlarda Ziraat Bankası çiftçiden aldığını holdinglere, Demirören’lere veren banka haline dönüştü. Tokat Ziraat Bankası’nda bir değişiklik yaşanıyor. Ziraat Bankası hizmetini halkına veren banka olarak görev yapıyor.

Tokat Ziraat Bankasını 40 yıldır tanırım. Çok iyi müdürler gelmiş, geçmiştir. Hemen hemen hepsi önce bankayı düşünerek, kendini ve bankasını garantiye alarak hizmet vermiştir.

Aslında doğrusu da öyledir. Ama kendi garantisi yanında halkına hizmette de kolaylaştırıcı yöntemler oluşturması gerekir. Son üç-dört yıldır Tokat Ziraat Bankası değişik bir yöntemle görev yapıyor. Banka Müdürü Sayın Mustafa Kırgız, dayatmacılıktan uzak, kolaylaştırıcı, zorlaştırıcılıktan uzak, çözücü, boğuculuktan uzak, yönlendirici bir yönetim şekli uyguluyor Tokat Ziraat Bankası’nda.

İşte şimdi görüyoruz; çiftçiden aldığını halkına veren bankayı.

İngiliz Başkanı Lloyd George, Atatürk için “İnsanlık âlemi üç-beş asırda bir dahi yetiştirir, o da ne yazık ki bugün Türkiye’ye isabet etmiştir” demiştir.

Ben de diyorum ki; ülkemizde böylesine halkına hizmeti bankasına hizmetin önünde tutan çok az Ziraat Bankası müdürü vardır. Ne mutlu bize ki onun biri de bize, Tokat’a isabet etmiştir.

Güler yüzü, tatlı dili ile çözümsüzlükten, dayatmacılıktan uzak, yönetici ve yönlendiriciliği ile gönüllere otağı kuran böyle bir Ziraat Bankası müdürünü Tokat’ta ilk kez görüyoruz. Bundan böyle çok sık göreceğimizi de sanmıyorum.

İyi ki varsın Sevgili Mustafa Kırgız Müdürüm! Toplumumuz böylesine güler yüzle hizmet verenlere şimdi eskisinden daha çok hasret.

Toplumumuza güler yüzle bakanlara Allah hep gülücüklü günler nasip etsin.

Senin gibilerin çoğalması en büyük dileğimiz olacaktır.

Hem de örnek olursun birçok yerlere… ‘Özellikle biat kültürü bağımlılarına.’

Yolun açık, günlerin hep aydınlık olsun Sevgili Müdürüm…