YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan bir başka partiyle seçim ittifakı yapması karşılığında 6284 sayılı kadına şiddeti önleme yasasının yürürlükten kaldırılmasını istemiş.

Bu yasa kadınlara zulmü, işkenceyi önleyen bir yasadır.

Erbakan Bey!... Kadın anadır ana… Ana ise her şeydir ve kutsaldır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed “Cennet anaların ayağının altındadır” diyor. Bu söylediği ana kadından oluyor.

Her kadın yarının anasıdır. Kadın da insandır. Eğer bir insanın insan olarak yaşamasına saygınız varsa, kadına da saygı duyacaksınız. Onun da insanlığın tüm getirilerinden yararlanmasına saygılı olacak, hatta hizmet vereceksiniz.

Çok geride kaldı o… Kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmeyeceksin diyen yoz düşünce geride kaldı.

Yolda giderken kadının erkekten iki adım geriden geleceği aymazlık, küflü, paslı bir yargıdan kadının şahitliğinin geçersizliği, insanlık dışıdır kadının mirastan yok sayılması…

2000 yıl önce devlet kurmuş bir milletin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Türklüğümle övündüğüm gibi.

Hunların büyük lideri Metehan, Çin hükümdarı ile otururken, Metehan’ın hanımı odaya girmiş. Metehan ayağa kalkmış. Çin hükümdarının bu davranışı yadırgadığını anlayan Metehan, Çin hükümdarına hanımını tanıtmış. ‘Han’ım’ demiş ve devam etmiş. ‘Ben Hunların Han’ıyım. O da benim Han’ım’ demiş. Hanım sözcüğünün kaynağı budur kültürümüzde.

Ulu Önder Atatürk, kadına seçme ve seçilme hakkını verirken bu hak Avrupa devletlerinde yoktu.

Size 3 büyükten 3 tane örnek…

Beyefendi senin erkekçe yaşamakta yasalar önünde ne denli hakkın varsa kadınların da o denli vardır.

İnsan üzerinde en büyük emek sahibi olan da anadır. Hanımınız ana değil mi? Kız kardeşiniz ana değil mi? Veya olmayacaklar mı?

Siyasi projelerinizi başka ortamda sahneleyin. Kadına ne dil ne de el uzatın.

Kadın anadır. Ana bizim kutsalımızdır. Kadın insandır. İnsanca yaşamalıdır.

Tokat Milletvekili Özlem Zengin’i siyasi söylemleri, ile pek benimsemem ancak son olayda kadın haklarına karşı dik duruşunu ayakta alkışlarım.

Kadın anadır ana… Bilmeyenler bilsin, duymayanlar duydun… Canlılar üzerinde en çok emeği olan anadır, bu hayvanlarda bile böyledir.

Böylesine değerli bir varlığı baskı altında tutmaya kalkışmak, güneşe kör bakmak olur. Kadının bir insan olduğunu ve tüm insanlık haklarından yararlanmasının hakkı olduğunu unutmayalım.

Yıl 2023 Fatih Erbakan Bey… Ortaçağ dahil birçok çağ geride kaldı…