Temmuz aylarının 3. günü açıklanan enflasyonanları, çalışanların ve emeklilerin altı aylık ücret artışlarına da temel alınmaktadır.

Ocak, Haziran ayları arası enflasyontalaması maaşlara yansıtılacak farkıtaya çıkarır. DİEK özellikle Mayıs ve Haziran aylarına ait enflasyonu olabildiğince gerçeklerden, piyasadan uzakanlarda açıklamayı görev kabul etmiştir. Göreve getirilişlerinin nedeni zaten budur.

Pazartesi günü enflasyonanı 17,53 olarak açıklandı. Maaşlara da genellikle 5,45anında bir artış öngörüldü. Çalışanlar, emekliler bir hayal kırıklığı daha yaşadılar.

Tatil bölgelerine uçaklar dolusu gelen yabancılara bakarak "bizim onlardan neyimiz eksik. Biz karnımızı doyurmak için mücadele verirken çırpınıyoruz." serzenişi ifade edildi.

Gerçekler milletten niçin saklanır, esirgenir? Saklanan gerçek dışı açıklamalar güvenin sarsılmasına temelde nedendir.

Üretici enflasyonu her türlü gizlemeye rağmen 50'lere dayanmışsa sonu nereye gidecek?

Elektrik, doğalgaz başta olmak üzere, maaşlara yansımasın diye zamları temmuz başında açıklamak, milletle adeta dalga geçmek değil midir?

Bir tarafta verilecek kuruşun hesabı yapılırken, diğer tarafta çift maaşlı üç maaşlı zengin bürokratlar, dolarla, euroyla maaş alanlar... Adalet bunun neresinde?

Sosyal medyada dolaşan açıklamalar isimlendirmeler için hiçbir kovuşturma açılamıyor. Her ay on bin dolar maaş alan siyasi kişiyi açıklamaya yürekler yetmez halde. Bu maaşı muhalefete mensup bir siyasi almış olsaydı yandaş, yalaka medya çarşaf çarşaf resimlerini yayınlardı. Yargı çoktan soruşturmaya başlamıştı.

Hak, hukuk, adalet çifte standardın daniskası.

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.

Dünün anlı şanlı, hükümetçe destek görmüş, altlarına zırhlı araçlar verilmiş savcı ve hakimleri şimdi nerede? Cezaevinde yanlış kararların cezasını çekmekteler.

Adalet, hukuk herkese her zaman gerekli. Yüceltilmesi, korunması gereken yargı erkidir.

Bir TV haberlerinde yer alıyordu. Muhalif görüşlü bir köşe yazarı, yazısının sonuna üç tane nokta koyduğu için ifadeye çağrıldığı bir hukuk ve demokrasi yaşanıyor. Üç noktanın sorgusunu yapan zihniyet, piyasada dolaşan suç ve suçluları adeta seyrediyor. Millet de sizleri seyrediyor.

Elbet gün gelecek "her şey güzel olacak." milletin hakkıdır.

Sevgi ve saygılarımla.