İş İnsanı Faik Çalışkan tarafından organize edilen kahvaltı programına , Ak Parti Milletvekili Adayları Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir, Adem Dizer, Mehmet Can, Ak Parti Başkan Vekili Ali Özer ile basın mensupları olarak bizde katılım sağladık.
AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Milletvekilleri ne yapıyor ki algısı yapılıyor diye biraz dertlendi sözünün başında. Tokat’ta yaptığımız işleri biz anlatmadık, anlatamadık bu konuda haklı olabilirler. Biz 5 yıl boyunca vizyon projeler dahil büyüklü küçüklü çok sayıda projeleri ya hayata geçirdik ya yapılıyor ya da proje aşamasında dedi. 
Tokat gündemine gelmeden önce belirtmek istediğim, içimi acıtan bir konu var "Geçmişte ülkücü hareketin içinde kalmış insanlar şu anda CHP'yle aynı masaya oturdu. Hadi bir şey demiyorum ona. HDP'nin adayı masaya nasıl oturur? Nasıl sesini çıkarmadı. Atatürk'ün kurduğu parti, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran partiden  Allah rızası için bir kişi itiraz etmez mi buna?  Cezaevindeki on bini aşkın teröristin tahliye olmasının vaat ediyoralr, böyle bir Türkiye'de insanlarımız böyle bir yapıya nasıl oy verecek? Bu şehitlerimize karşı nasıl hesap vereceksiniz”dedi.
Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Ali Özer "14 Mayıs seçimlerinin ülkemiz adına çok ciddi bir öneme sahip olduğunu hepimiz farkındayız Şimdiye kadar elde edilmiş kazanımların kaybedilmemesi adına vereceğiniz desteğe, göstereceğiniz hassasiyete teşkilatım ve şahsım adına şimdiden teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.
AK Parti milletvekili adayı Avukat Mehmet Can, "Yüce Allah insanı öyle bir yaratmış ki iyilik yapan huzur buluyor. İnsanlara katma değer üreten huzur buluyor. Hakikaten çiftçi huzurlu, az kazansa da huzurlu, çok kazansa da huzurlu. Niye huzurlu üretim yapar?  İş insanlarını da işlerine güçlü bir şekilde bağlayan Yaradan'ın verdiği üretmeye verdiği huzurun gücüyle yaşamak. Sizler bir taraftan kendi iştigalimizle ilgili işler yaparken diğer taraftan da devlete çok önemli bir destek oluyorsunuz. Devletle omuz omuza, milletle omuz omuza bir mücadele veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde geçmiş zamanlarda zor zamanlarımız çok oldu. Gelecek zamanda da olacak. Bu coğrafyamızın bir özelliği. Ancak biz ancak ve ancak doğruya doğru dediğimiz, yanlışa da yanlış dediğimiz zaman istikametimiz düzgün bir şekilde ilerler. 14 Mayıs günü de doğruya doğru yanlışa yanlış dememiz gerekir" diye konuştu.
AK Parti milletvekili adayı Adem Dizer ise "21 yıldır ülkemizi büyütmek, milletimizin ekmeğini büyütmek için Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti iktidarları çalışıyor bizler çalışıyoruz, sizler çalışıyorsunuz. Bizim bir devletimiz, bir vatanımız var, Türkiye Cumhuriyeti devleti. İlk yüzyılını bitirdik elhamdülillah. Biz 2002 yılında iktidara geldiğimizde önümüze 2023 hedefleri koymuştuk. Biz o hedefleri koyarken ya yirmi yıllık hedef kuyudur. Siz ne anlatıyorsunuz diyenler bugün geldiğimiz noktada 2023 hedeflerimizi fazlasıyla tamamlamış, hatta kat be kat üstüne geçmiş durumdayız. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Mutlaka sizin bu emekle de katkınız çok büyük. Çünkü üretiyorsunuz, çalışıyorsunuz, Türkiye'mize katkı değer sağlıyorsunuz. Şimdi artık önümüzde yeni hedefler var. Türkiye'mizin ikinci yüzyılını inşa edeceğiz. Değerli cumhurbaşkanımız önümüze bir hedef koydu. Yüz yıllık bir hedef bu. Tabii 2053, 2071 hedeflerimiz kapsayan 2023 hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek için elbette hep beraber gece gündüz çalışacağız" dedi. 
AK Parti milletvekili adayı Cüneyt Aldemir ise "14 Mayıs'ta Türkiye'nin ve Tokat'ın kaderini değiştirecek gerçekten çok önemli bir seçime hazırlanıyoruz. Bu seçimde de görüyoruz ki Allah'a çok şükür Tokat'ın esnafı, Tokat hazırlıklı. Bilinçli seçmenimiz var. Yirmi yıldan beri bizler AK Parti Tokat'a neler yaptık? Türkiye'ye neler yaptık? Her şey ortada. Bizler siyasiler olarak cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olarak Tokat'ın ekmeğini nasıl büyütürüz derdine düştük. 2 yıldan beri yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var ama çok iyi bir siyasi kadromuz var. Bu siyasi kadro içerisinde teşkilatları bilen, Tokat'ı bilen, Tokat'ın ticari yapısını bilen ve Tokat'ın ticaretini nasıl daha iyi büyüyecek şekilde yerleştirecek ve bunu uygulayacak siyasi bir kadroya sahibiz. Sizlerden gelen destekle inşallah bizler bunun bilinci içerisinde 14 Mayıs'tan sonra çalışmaya devam edeceğiz. Şu anda Cumhurbaşkanımız ve AK Parti üstünden ister istemez bazı kesimler oyunlar oynamaya başladılar. Seçim yaklaştı Bakın dün İngiliz dergisinde Tayyip Erdoğan gitmesi gerek diye beyanatlar vermeye başlayan iş basımlar başladı. Bizler ticaretimizi ve esnaflığımızı Ekmeğimizi büyütme derdindeyken insanlar sadece Recep Tayyip Erdoğan gitsin derdinde. Bizler bunun bilincinde inşallah ülkemizin bekası için ülkemizin varlığının devam edebilmesi için hangi siyasi görüşte olursa olsun bu birliğimizi korumamız lazım. Yapılanları ve yapılamayanları görmemiz lazım. Çünkü bu büyük bir oyun. Ve büyük bir seçim. Bu seçim önemli" ifadelerini kullandı. 
Tokat Milletvekili, AK Parti milletvekili adayı Mustafa Arslan’ın Tokat’ta 5 yıllık değerlendirmesini sizinle paylaşmak istiyorum. Arslan "Beş yıl içinde neler yapmalıyız, neler yapabiliriz, bunlarla ilgili bir yol haritası belirledik kendimize bu haritaya göre de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bizim kafamızdaki en büyük vizyon projesi dediğimiz üç tane proje vardı. Birincisi havaalanımızın inşaatını hızlı bir şekilde bitirmek. İkincisi Ünye-Niksar-Akkuş yolunun temelini atabilmek. Üçüncüsü de Çamlıbel Tüneli'nin temelini atıp başlayabilmek. Tabii bunun yanında diğer projelerle planımızı aldık ama biz elhamdülillah bunun ikisini başardık. Çamlıbel Tüneli'yle ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. İnşallah  onu da kısa bir süre içerisinde hayata geçireceğiz. 
Son 5 yılda  40 milyar liranın üzerindeki yatırımı Tokat'la buluşturduk, bu yıl Mart ayı içerisinde ihale edilmesi planlanan kapalı sulama yatırımının 15 milyar lira değerind, deprem nedeniyle bir kısmı ertelenerek bir kısmı yapılan yatırımın kalan kısmının bu ay ve önümüzdeki aylarda yapılacak. Şu anda planlanmış, devam eden, ihale aşamasında olan 500 bin dönüm alanla kapalı sulama yatırımı var diyerek, Erbaa'daki çiçek seraları, yapılacak olan Niksar, Zile sulama ihaleleri, Sulusaray'da bu sene ihale edilecek yatırım bedeli 1.8 milyar lira olan çalışmalardan bahsetti.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 1 Mayıs Günü Tokat Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde tarih vererek "29 Ekim 2023'te Türkiye sınırları içinde tek bir terörist kalmayacak" açıklamasına da değinen Mustafa Arslan, "Doğru mu? Şimdi Türkiye'de seçime giden bir siyasi oluşum ne vaat ediyor Türkiye? Cezaevindeki on bini aşkın teröristin tahliye olmasını vaat ediyor. Böyle bir Türkiye'de insanlarımız böyle bir yapıya nasıl oy verecek? Nasıl destek verecek. Bu şehitlerimize karşı nasıl hesap vereceğiz? Daha bir hafta önce Ünlüce köyünde Mehmet Gündüz şehidimizi toprağa verdik. Onun on aylık çocuğunun yüzüne nasıl bakacağız? En çok şehidin olduğu yerlerden biri Tokat. Bunu bir siyasi bir değerlendirme olarak ele almayın. Bu devletini, milletini, vatanını, bayrağını seven herkesin böyle bakması gerekiyor. Hadi bakalım. On bin tane! diyor ki biz Türkiye'de diyor Cumhuriyeti değiştireceğiz. Ya cumhuriyeti sen mi kurdun? Ecdadımız bu toprakları kanlarıyla suladı. Sana kim izin verecek Türkiye'yi 25 eyalete böleceğiz diyor, yerinden yönetim özerk yönetimi getireceğiz diyor. Biz bunun için mi mücadele ettik bu kadar sene? Kırk bin şehidi bunun için mi verdik? Yaptıklarımızın hepsini bir tarafa koyun Yatırımların hepsini bir tarafa koyun. Yapacaklarımızın da hepsini bir tarafa koyun. Yani bu millet, bu bayrak dalgalansın. Milletin Bağımsızlığı devam etsin. Vatan bölünmesin diye 15 Temmuz'da 250 tane insan tankların altına yatıp şehit olmadı mı? 2 binin üzerinde şu anda gazimiz var. Birçoğu yatalak. Onlara karşı nasıl hesap vereceğiz. Geçmişte ülkücü hareketin içinde kalmış insanlar şu anda CHP'yle aynı masaya oturdu. Hadi bir şey demiyorum ona. HDP'nin adayı masaya nasıl oturur? Nasıl sesini çıkarmadı. Bunu söyleyen adama nasıl itiraz etmez? Atatürk'ün kurduğu parti, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran partiden  Allah rızası için bir kişi itiraz etmez mi buna? Adam cumhuriyeti değiştireceğiz diyor, adam sesini çıkarmıyor. Ama sen 4-6 yaş Kur'an kursu açtığın zaman diyor ki Türkiye'yi diyor orta çağın karanlığına götürdünüz diyor. Buna itiraz ediyor. Uyanık olmamız lazım. Oyun büyük" diye sözlerini tamamladı.
Seçim sürecinde Son 6 güne girilirken ben davet edilen yerlere gitmeye tarafsızca köşeme taşımaya devam ediyorum.
2023 seçimlerinin milletimize hayırlı olmasını diliyorum.