Tokatsporumuz 1969 yılında Uzman Dr. Zeki AKENGİN başkanlığında kuruldu. Öncesinde G.O.P. SpBirliği Kulübü ile TopçamspKulübümüz vardı.

Tayyar ŞAHİN'in 1967 yılında Tokat Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürü olmasından sonra G.O.P. SpKulübü başkanlığına seçilmişti. TopçamspKulübümüzün başkanı da rahmetli Güngör KAYA idi. O dönemde Belediye Başkanımız rahmetli Mesrur GÜRGENÇ'in destekleriyle G.O.P. SpKulübümüz çevrenin güçlü takımları arasına girmişti.

Yine o dönemde birçok futbolcu kardeşimiz Belediyede işe alınmışlardı. Amaç Tokat'ımızda futbolu geliştirmek, gençlerimize sevdirmekti. Çok başarılı sonuçlar alınıyordu. Amatörlük vardı. Para konusu yoktu. Futbol aynı zamanda zevk ve heyecan getiren spordu.

Ülkemizde şehir ismi taşıyan profesyonel kulüpler kurulmaya başlayınca şehrimizde de iki futbol kulübümüzün birleştirilerek TOKATSPOR kulübünün kurulmasına karar verildi.

Futbolcularımız GOP.'den, Topçamspor'dan, Turhal Şekerspor'dan oluşan bir ekipti. Şehir dışından uzun sürede futbolcu getirilmemişti. Tokatspor, Tokatlı futbolculardan oluşuyordu.

Tokat'ta futbolun hocası, profesörü Ercan hocamız asker olduğu için Ankaralı Macit GÜRDAL ilk hocamız olmuştu.

GOP.'de de futbolcularımıza örnek olan ağabeylik yapan kardeşimiz rahmetli Osman Nuri ÜNVER (Kını Nuri) başarılarda büyük pay sahibi idi. Mekanı cennet olsun.

Tokat futboluna yıllarca hizmet etmiş, ter dökmüş, kahraman saydığım Halis SAĞLAM, Murat EFEOĞLU, Yılmaz ÖZGÜMÜŞ, Cavidan ŞANKAYNAĞI, Erhanlar, Ümitler, Erkanlar, Ziyalar, Mahmutlar, Dursunlar, Mehmetler, İsmetler, Atillalar, daha niceleri Tokatsporumuza şerefle hizmet ettiler. Yaşayanlara uzun ömürler, sağlıklar diliyorum.

İkinci evimizi futbolculara tahsis etmiştik. Orada kalmalarını sağlamıştık. GOP. SpKulübünde ve Tokatspor'da yöneticiliğim olmuştu.

Gelelim şimdiki TOKATSPOR'A.

Kulübü, kimliği, kişiliği belli olmayan, tanınmayan bir kişiye şirket adı altında teslimine zemin hazırlayanları Tokatspor'un gerçek suçlusu ilan ediyorum. Oy verenler vebaldedir.

İmkan olmaz küme de düşülür. Çıkılır. Tokatspkişi şirketine mahkum da edilemez.

TokatspA.Ş.'den kurtarılmalı. Tokatlının sahipleneceği, önceden olduğu gibi 'TOKATSPOR KULÜBÜ' olmalıdır.

Geçmişinde şaibe bulunmayan, herkesin vicdani huzuru ile teslim edebileceği bir Kulüp Başkanı tercih edilmelidir.

Tokatspor'u rant kapısı, yağma kapısı görenlere kapı dışarı denmelidir. Bu konuda en büyük görev Belediye Başkanımız sayın Eyüp EROĞLU'na düşüyor. Kişileri çok iyi tanıdığına eminim.

Tokatlıya iftira atan, kumpas kurmaya çalışana da Tokat'ta yağma yok. Başka kapıya denmelidir.

Tokatspkendi yağıyla, kendi çocuklarıyla yoluna devam etmelidir.

Sevgi ve saygılarımla.