Burhan Arar yazdı

2024 Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. Ak Parti haricinde diğer partilerin hangi aday ile gireceği veya ittifak yapıp yapmayacağı henüz belli değil.

Ak Partili Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu için genel anlamda bir haklı bekleyiş ve kabul görüş var. Ektiğini biçiyor. 9,5 yılda 124 proje sadece genel olan. Bir de proje dışında mahallelere yapılan yüzlerce iş var. 

Tabiri caiz ise Eroğlu Tokat'ta muadili olmayan tek Ak Partili Belediye Başkanı. Bu seçim de Eroğlu dışında hiç bir Ak Partili Belediye Başkanı için "seçimi alması kesin görülen" yegane isim diyebilmek zor. Bu sâdece benim fikrim değil üstelik. Görevinde az-çok başarılı olan ya da beklenen hizmeti tam olarak yapamamış isimler için de durum artık çok farklı.

Ülkedeki yüksek enflasyon, geçim darlığı, kiraların emekli maaşlarını aşar oluşu ciddi bir sorun.

Masada çare bekleyen bir çok mesele ve ciddi bir ekonomik darlık var. Seçmen için sandıkta bir tepki veriş gözler önünde. Bu mânada halk ile bütünleşen, her derde koşan, adil ve gözle görülür hizmet veren Eroğlu gibi isimler için durum oldukça farklı.

Diğer yerlerde şayet isimler doğru tespit edilemez ise Ak Parti için ciddi bir başarısızlık gün yüzüne çıkacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin tüm Türkiye'de seçim zaferi için hedef koyduğu çok net. CHP ve İYİ Parti için de yerel seçimlerde başarı elde etmek için yeni stratejiler ortaya koyup hedefe kilitlenecegi kanaatindeyim. 

Aday isimleri netleşince bu hususta tekrar bir analiz yapmak gerekecektir.

Rüştünü ispat etmiş isimler büyük önem arz edecektir.

İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisleri için de listede ismi geçen yeni isimler seçimin seyrine ciddi bir etki yapacaktır.