Bürokraside görev alan isimlerin kişisel özellikleri görevlerine yansıyınca, ortaya bambaşka güzellikler çıkıyor. Bunun son örneğini İl Müftümüz Abdullah Pamuklu ile yaşadık.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Denizli’ye İl Müftüsü olarak atanan Abdullah Pamuklu Hoca, kısa sayılacak bir süre (3 yıl) Tokat’a hizmet etti. Gönül isterdi ki müftümüzle daha uzun bir süre teşrik-i mesai yapalım. Ama bu bir devlet vazifesidir ve neresi uygun görülürse hepimizin verilen karara itirazı olamaz elbette.

Yazının girişinde bahsettiğim “Bürokraside görev alan isimlerin kişisel özellikleri görevlerine yansıtmasının” en iyi örneğini Abdullah Pamuklu’da gördük. Müftümüzün pozitif bakış açısıyla ortaya koyduğu görev iradesi toplumu sarıp sarmaladı, kısa sürede güzel etkileşimler ortaya çıktı.

İbadethaneler ve din adamlarıyla sınırlı kalmayan hizmet anlayışı, “bir bütün olarak topluma hizmet etmek” fikrinin gerçekleşmesine vesile oldu. Yani Müftülük sadece Diyanet’in görev alanı sayılabilecek işlerle değil, toplumsal ihtiyaca göre mevzilendi.

Abdullah Pamuklu’nun Tokat’ta göreve başlamasıyla Müftülük birçok projeyle personellerini daha iyi bir konuma getirdi, kurslar, eğitimler ve sosyal projelerle topluma faydalı olunabilecek ne varsa sırayla gerçekleştirildi.

Aslen Erbaalı olan Müftümüz, başarılarla dolu eğitim hayatının temelini atan babası Hafız Şerafettin Pamuklu’dan aldığı Kuran-ı Kerim, tecvid, tashih-i huruf ile Arapça, sarf ve nahiv dersleriyle de kendini yetiştirmişti. Müftümüzün temeli sağlamdı anlayacağınız. Görev yaptığı her yerde ve Tokat’ta, bu farkını ortaya çıkaran işlere imzasını attı.

Gönüllere girdi, gönüller aldı. Bu şehirde toplumsal barışa katkı sundu…

Abdullah Pamuklu Hocamın tayin haberini il dışındayken aldım… Umarım kendisiyle yüz yüze helalleşme imkânım olur. Memleketimize yaptığı her hizmet ardından şahitlik yapacaktır. Hocamızın, “Elimizden gelen her türlü imkânı kullanarak iyilik yolunda olmaya, gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz.” sözü, hepimiz için yol göstericidir.

Denizli’ye müjdeler olsun… Abdullah Pamuklu gibi bir değer artık ilinizde görev yapacak.

Dil ile ikrar, kalp ile tasdik ederiz ki Müftümüz hayırlı işlere vesile olmuş, kalplere girmiş, çokça dualar almıştır. Devlet adamı esvabı içerisinde Erbaalı Hafız Şerafettin’in oğlu olarak görev yapan; iyilik ve doğruluktan ayrılmayarak bu coğrafyaya hizmet eden Abdullah Pamuklu Hoca, inanıyoruz ki Denizli’ye de kalıcı izler bırakacaktır.

Biz kendisinden razıydık, Allah da ondan razı olsun. Kendisiyle ilgili birkaç köşe yazısı yazma şerefini yaşadım. Yayımladığım son yazıyı “Aziz Türkiye, böyle güzel insanların omuzlarında yükselecek.” diye bitirmiştim.

Aynı inanç ve kanaatle…