Uluslararası ödülleri bulunan Reneta Sibel Yolak’a bir ödül de KÜSADER’den geldi.

 

KÜSADER  “Yüreğe dokunan Kadınlar Adına İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” konulu öykü yarışmasında  gönderilen binlerce öykü arasından Reneta Sibel Yolak’ın öyküsü  mansiyon ödülü kazandı.

Genç işadamları derneği sponsorluğunda ve KÜSADER tarafından organize edilen “Yüreğe dokunan Kadınlar Adına İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” konulu öykü yarışmasında  “YETER” adlı öyküsüyle Reneta Sibel Yolak mansiyon ödülüne layık bulundu. Reneta Sibel Yolak, “başta Gülseren Akdaş Öğretmenim olmak üzere bu yarışmaya emeği geçen herkese teşekkür ederim “dedi.

TURAN YALÇIN- Reneta hanım yeni ödülünüz hayırlı ve uğurlu olsun. Bu sizin ilk ödülünüz değil. Daha öncede müzik, şiir ve yazı dallarında hem ulusal hem de uluslararası ödülleriniz var. Bu ödülü alınca nasıl hissettiniz?

 RENETA SİBEL YOLAK- Tabii ki çok mutlu oldum. Bir kere bu ödül çok anlamlı. Konusu Kadınlar ve “ Yüreğe dokunan Kadınlar Adına İstanbul Sözleşmesi Yaşatır”

Kadınlar sevgili Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi baş tacımız. Onlar kalkındırılırsa bir ülke kalkınır çünkü çocukları doğuran, çocukları büyüten ve aileyi eğiten anneler yani kadınlarımız. Bu bakımdan bu ödülü alınca çok mutlu oldum ve plaketimi özenle saklıyorum.

TURAN YALÇIN- “Büyülü Ada Masalları” kitabınız kaçıncı kitabınız? bu kitapta neler anlattınız?  Neden adını “Büyülü Ada Masalları koydunuz?

 

 

RENETA SİBEL YOLAK- Ares Kitap’tan basılan yeni kitabim Türkiye’de ve dünyanın farklı yerlerinde bulunan, adalarda yaşamış ve seyahat etmiş Rum, Ermeni, Yahudi ve Türk olmak üzere 61 kişinin anıları ve tanıklıkları yer alıyor. “Bana göre; adalarda yaşadığımız her gün ve olay büyülüdür. Gerçek anılar da yıllar sonra masal olur. Denizin iyot kokusu ve esen rüzgâr, sizi yıllar sonra yaşanmış masallara yönlendirecek. Belki de denizin iyot kokusunu içinizde hissederek, ada rüzgârının o içlere huzur veren serinliğini de içinizde hissedeceksiniz.”

“Yıllar önce adalarda yaşayan değişik din gruplarının o yılları anlatan öyküleri ve o zamana ait bilgiler... Kitapta Yahudi, Rum, Ermeni. Müslüman yazarlar var. İstedim ki güzel bir mozaik olsun.

Bu kitabın satırlarını okuduğunuzda belki de çocukluk veya gençlik hatıralarınız gözünüzde canlanabilir ve o yıllara yeniden dönerek nostalji yaşayabilirsiniz."

Kitapta Yahudi, Rum, Ermeni, Müslüman yazarlar var. İstedim ki güzel bir mozaik olsun. Zaten adalar onlarsız düşünülemezdi. Kitabın adı Büyülü Ada Masalları: Bana göre; adalarda yaşadığımız her gün ve olay büyülüdür. Gerçek anılar da yıllar sonra masal olur. Denizin iyot kokusu ve esen rüzgâr, sizi yıllar sonra yaşanmış masallara yönlendirecek. Belki de denizin iyot kokusunu içinizde hissederek, ada rüzgârının o içlere huzur veren serinliğini de içinizde hissedeceksiniz. Bu kitapta yazı yazan sevgili yazarlar, dünyadaki çeşitli adalardaki anılarını paylaştılar. Böylelikle gitmediğiniz, görmediğiniz adaları hayalinizde canlandırabilir ve oralara gitmiş gibi olabilirsiniz… Bu kitapla adalara bir yolculuk yapıp, püfür püfür esen rüzgârı üstünüzde hissedebilirsiniz. Ya da yıllar önce gittiğiniz bir adadaki ilk aşkınızı hatırlayabilir veya hiç gitmediğiniz bir adaya gitmeye karar verebilirsiniz. Bu kitabın satırlarını okuduğunuzda belki de çocukluk veya gençlik hatıralarınız gözünüzde canlanabilir ve o yıllara yeniden dönerek nostalji yaşayabilirsiniz. Bu kitapla birlikte şarkı söyleyen martıların seslerini duyarak, yepyeni bir yolculuğa çıkıp buz gibi bir denizde yüzebilir, sıcak yaz günlerinin bunaltıcılığında kendinizi soğuk bir içecek ile serinletebilir ve zaten evlerimizden pek çıkamadığımız pandemi günlerinde hayatınızı renklendirebilirsiniz. Yemyeşil çam ağaçlarının kokusunu hissetmekle kalmayıp, tepelere çıktığınızda bu ağaçların arasından görünen deniz ve üstü de kuğular gibi süzülen gemilerin manzarasını seyredebilir ya da bir vapurun güvertesinden esen rüzgârla havalara uçabilirsiniz. Kitap hayırlısıyla 23. Kitabım.

TURAN YALÇIN- Yeni yazarlara neler önerirsiniz?

RENETA SİBEL YOLAK-Çok okumalarını ve çok araştırmalarını. Çok okuyan çok güzel yazar. Bu yüzden bol bol kitap okumalı.

TURAN YALÇIN-Yeni kitap çalışmalarınız var mı?

RENETA SİBEL YOLAK- Evet Tokat la ilgili bir Romanım olacak. Biliyorsunuz anneannem Tokatlı ve ben Tokatlıları çok seviyorum.  En sevdiğim ve hala göremediğim yer. Kısmet olursa bir gün oraya geleceğim.

Tokat’a Selamlar ve Sevgiler…