Şehrimizin, merkezinin Saat Kulesi kabul edildiği 1960 yılına kadar, Hükümet Konağımız bugünkü Defterdarlık Binası yanıydı. 1960’tan sonra Cumhuriyet Meydanı’na yeni hükümet konağımız yapılmıştı. Şehrin merkezi gelişme istikametine göre devamlı kuzeye kayıyordu. Gün geldi şehir merkezimiz Niksar Yolu Kavşağı kabul edilir oldu.
Günümüze gelindiğinde merkezi, Taş Köprü olmuştur.
Şehir nüfusunun çoğunluğu, Yeşilırmak’ın kuzeyinde yaşıyor. Belediyemizin tarihi başkanlık binası dışındaki parkın içerisine yapılmış 5 katlı bina hizmet veremeyecek durumdadır. Yeni Hükümet Konağı önündeki Cumhuriyet Meydanı’nın altına otopark yapılması teknikten, şehircilikten, planlamadan çok uzak.
Kolaycılığı içerirken şehrin merkezini felç edecek düşüncelere itibar edilmemelidir.
Planlamalar en az 5 yıllık ihtiyacı karşılar olmalıdır.
Şehir stadyumu Beden terbiyesi ve güneyindeki boş alan şehrin geleceği düşünülerek kalıcı kamu yatırımlarına uyarlanmalıdır. Belediye hizmet binası Beden terbiyesi güneyindeki uygun arsada değerlendirilmelidir.
Cezaevi duvarlarını andıran stadyum, şehrin merkezinden çıkarılmalı, yeni kamu hizmetlerine ayrılmalıdır.
Hizmetler yapılırken kolaycılık belki günü kurtarır ama sonrası Tokat’ımız yine felçtir. Rantçılara asla fırsat verilmemelidir.
Günümüzde bile G.O.P. Bulvarı boyunca araç parklarının trafiği nasıl kilitlediğini bir gözlemleyin.
Bu şehrin 1948 yılına ait imar planını bilmeyenlerin, bizleri bekleyen tehlikelerden nasıl haberi olacak ki?
Şehir merkezinin daha da yoğunlaşmasına neden olacak uygulamalardan kaçınılmalı, kamu yatırımları şehrin ihtiyaç duyulan gelişme bölgeleri de dikkatle alınarak yapılmalıdır.
Şehrimiz zaten; “5 katı, 10 kat yaptım” rant uygulamalısıyla yeteri kadar kazık yemiştir. Yeni yanlışlardan kaçınılmalıdır.
Sevgi ve Saygılarımla.