Salih Ertaçoğlu yazdı.

Yerel seçimlere yaklaşıldıkça, akla, hayale gelmeyen afaki projeler gündeme taşınıyor.

Alfabemizin başı A iledir. Bu ise Tokat’ımızın Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunmasıdır. Yaşanan deprem felaketinden dersler çıkarılmalı, Tokat’ımızın geleceği Hatay – K. Maraş depremi çok detaylı değerlendirilmeli, projeler, şehrin gelişimi buna göre sıfırdan yeniden yapılandırılmalıdır.

İstanbul ve çevresindeki 1999 depremi sonrası, Turhal Belediyesindeyken Başkan EVREN’in Ankara Üniversitesi’nden hemşehrimiz, rahmetli Prof. Dr. Baki CANİK hocaya tetkikler, projeler yaptırdığı, özellikle Yenişehir bölgesinde 5 katlı alanların kat sayılarını 3’e düşürdüğü bir gerçektir.

Şehrimizin 1948’de yapılmış imar planı ile Uzunburun kanal altı, Namık Kemal üstü, sanayi üstü, sanayi dahil Yeşilırmak’a kadar komple “AFET BÖLGESİ – YAPI YASAĞI” sahası olarak gösterildiği gerçeği asla unutulmamalı. Tedbirler buna göre alınmalıdır. Özellikle taban arazi depreme davetiyedir. Buralarda tarım yapılmalıdır.

Şehrimizin diğer bir sorunu “İÇME SUYU” meselesidir. Çeşmelerden akan sularımız yoğun kireç taşımaktadır. Yeşilırmak havzasından derin kuyulardan elde edilen sulardır. Bir damacana su bugün 70 TL’dir. Yarın ne olur bilinmez.

Şehrimize vasıflı, kireçsiz, cazibe ile temin edilecek içme suyu çok acil ihtiyaçlardandır. Hemşehrilerimiz damacana sulara mahkum durumdadır. Kirecine çözüm gerekir.

Kuzey çevre yoluna acil ihtiyaç vardır. Niksar, Erbaa, Reşadiye; doğu iller dahil tırları, kamyonları şehir içerisini kullanmakta, trafik tıkanmaları yaşanmaktadır.

Tokat – Niksar arası yolumuz 4-5 senedir Yağmurlu’dan sonra karınca hızı ile devam ediyor. Ödenek niçin konulamaz? Bu yol şehrimiz için tarımımız, çiftçimiz için çok önemlidir.

Önce bu sıkıntılar giderilmeli, sonra para bulunursa yeni ihtiyaçlara geçilir.

Vaad değil sonuç önemlidir.

Sevgi ve saygılarımla.