Tokatspor gelmesi gereken yerlerden birine geldi. Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk sekiz takım arasına girdi.

Katıldığı kupa maçlarında başarılı sonuçlar alıyor.

Bulunduğu dörtlü grup’un maddi yönü en zayıf, klasman sıralamasında ikincilikte yer alan tek takım.

Buna karşın Tokatspor kendinden kat kat güçlü ekipler karşısında onurlu mücadeleler veriyor ve göze hoş gelen futbol oynuyor.

Ancak Tokatspor’un bu başarıyı nereye kadar götüreceği tartışılır.

Tokatspor maddi yönden hala sıkıntıda. Yapılması gereken yardım Tokatspor’a yinede yapılmıyor. Bunca başarının ardından iyice bunalan, Tokatspor’un beyefendi Başkanı Emin Yılar bile ses tonunu yükseltti ve sesini gitmesi gereken yere yönelterek Tokat Milletvekillerine “sizi moskovamı seçti” haykırışını yaptı.

Hem de yerinde bir sesleniş…

Ağzına sağlık Emin Başkan. Biz bu ülkede neler görüyoruz neler biliyoruz. Rant karşılığında rantlar sağlanan bir ülkede Tokatspor’a da elbet bir pay düşer ama, Tokatspor’u gaale alan olursa.

Çağın en büyük gelişim aracı ‘tanıtım’ olarak değerlendiriliyor. Söylermisiniz bana Tokat’ı Tokatspor’dan daha iyi tanıtan ne var?

Tokat bir aydır tvlerde. Tokatspor’un maçları naklen yayınlanıyor. Ülke yediden yetmişe Tokat’ı tanır oldu. Bu Tokat’ın tarihine, kültürüne, ekonomisine en büyük katkı değimli?

Bu başarının elde edilmesinde Tokatspor yönetimini yalnızca kutlamak yetmiyor. Daha iyiye ve daha ileriye gitmek için destek gerekiyor.

Geldiği günden bu yana güler yüzlü davranışı, mütevazi kişiliği, a’dan z’ye Tokat’ın her sorununa inen, küçükle küçük büyükle büyük olan Sevgili Valimizin her konuda olduğu gibi Tokatspor’a olan yakınlığını ve büyük desteklerini de biliyoruz.

Özel İdare bizim. Oradaki parada bizim. Tokatspor’da bizim olduğuna ve ilimizi ülke dışına bile tanıttığına göre, acaba Özel İdareden Tokatspor’a bir destek söz konusu olabilir mi?

Bunun yasal yönden zor olabileceğini biliyorum. Bu zoru çözmek için İl Genel Meclisi Başkanı Sevgili Elibol’u ve il Genel Meclisi Üyelerini de bu duyarlılığa katkıya çağırıyorum.

Tokat’ta bugüne kadar çok yönler denendi. Para sahipleri, iş adamları sıradan göreve çağrıldı. Bir Dimes döneminin dışında sıkıntı bitmedi.

Bırakın hizmeti, Tokatspor üzerinden rant sağlamaya kalkışanlarla da karşılaştık. Tokatspor’u borç batağına koyup kaçanları da gördük.

Ama gün bugündür. Tutalım Tokatspor’un elinden.

Yakın illerimiz, Amasya, Çorum, Yozgat bu konuda Tokat’ın gerisinde kalmışsa bunu iyi değerlendirelim. En azından Tokatspor’un maçlarına giderek onları onurlandıralım.