Gazetemizin değerli köşe yazarlarından, baba dostu. Burhan Arar Kardeşimizin " HASBELKADER BİR YERLERE GELENLER, başlıklı yazısını çok önemli ve değerli bir uyarı olarak yorumladım.

Hangi makam ve mevkii olursa olsun, siyasette, ticarette yönetimde bulunanların, işlerinin ehli, tecrübeli, liyakat sahibi olmaları, başarıda en büyük faktör.

Ülkemizin bugün içine düşürüldüğü, piyasa enflasyonu, paramızın değerinin en dipte olduğunun, ülkenin Hazine ve Maliye Bakanınca da ikrar edilmiş olması, liyakatsizliğin önemsenmediği gerçeklerdendir.

Düne kadar zerre değeri olmayan Bulgar parasıyla, Gürcistan paraları karşısında bile yaşanan değer kayıplarına bir sorumlu da bulamazsınız. Çünkü beyler ayrı bir dünyada yaşamaktalar. İşi ehline, konusunun uzmanlarına vereceksiniz.

Etrafınızda yalakalar, dalkavuklar ve malına mal katmaya, dövizine döviz katmayı amaç edinmişler varsa ne yapsanız boşuna, nafile uğraşlardır.

İnsanımız gördüğünden, yaşadığından daha kötü şartlara düşürülmüşse çaresiz dert gibidir. Herkes kendi geçim aile düzeni şartlarını mukayese ederek ülkenin geleceğine yön verecektir.

Bakanlarımız var, TBMM’ye hesap vermez, onlarca bakan yardımcımız ha keza. Liyaketen değil, seçim kaybetmiş yandaşımız tercih edilirse, bu uygulama ülke yönetiminin her zerresine işlemişse, çareyi yine demokraside, sandıkta arayacağız. Liyakat ve işe ehil olana değer verenleri, hukuku, adaleti tam tarafsız ve bağımsız yapacağız diyenleri tercih edeceğiz.

- Gelecekte yeni görevlere heveslenenlerde, kendilerini, talip olacakları görevlere yeterli olup olmadıklarına özeleştiriyle doğru karar vermeliler.

Sevgi ve saygılarımla…