18 Mart Çanakkale şehitlerini anma töreninde dua eden ve Atatürk'ü ağzına almayan hocayıada davetliler arasında bulunan Avcılar Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül duada Atatürk'ün adının geçmemesine çıkış yapıyve tören alanını terk ediyor.

Onlara göre Çanakkale Savaşları'nı yamandan gelen (ormanı olmayan Gelibolu Yarımadası'nda) kükremiş aslanlar ya da yalın kılıç dövüşen sarıklılar kazanmıştır. Tümü şehit olan Kayseri Lisesinden ve diğer Anadolu Liselerinden gelen İstanbul Tıp Fakültesi'nin son sınıfının tamamının şehit oluşundan bunlar söz etmezler.

Bu yapılan ilk kez değil. Çanakkale'de Atatürk'ün ağırlıklı olarak var oluşu bazılarını öteden beri gocundurur. Mustafa Kemal onlar için bir öcüdür.

O savaşta Osmanlı Orduları'nı yöneten Alman General Liman Von Sanders bakın ne diy"ilk askeri başarısını Trablusgarp'ta kazanmış olan Mustafa Kemal Bey, sorumluluk ve görevden zevk duyan bir komutan özelliğine sahipti. Daha 23 nisan sabahı hiçbir yerden emir almadan 19'uncu tümenle savaşa kendiliğinden katılarak düşmanı sahile kadar sürmüş, bundan sonra da 3 ay boyunca kırılmaz bir azimle düşman saldırılarına karşı koymuştur. Ona tam anlamıyla güvenilebilir" (Liman Von Sanders)

Yine o savaşta İngilizdularını yöneten ve sonradan tarihçi olan İngiliz General de "Bize Çanakkale kara savaşlarını, 2 yerde verilen emirleri dinlemeyerek kendi düşüncesi ve savaş deneyimiyle hareket eden Mustafa Kemal kaybettirdi" diyor.

On ocaktan birinin şehit verdiği Çanakkale, Kurtuluş Savaşı'nın da anahtarı ve yönlendiricisi olmuştur.

Üzülme sevgili albayım.Güneş balçıkla sıvanmıyor. Çanakkale Savaşları'nı dünya tarihçileri yazdı. Zaferin kazanılmasında Mustafa Kemal'in etkinliğini ve zafere katkısını o savaşlarda bulunan yabancı askerler, olayı yaşayanlar olarak anlattı dünya kamuoyuna.

Sağ olasın albayım şu son sözün var ya !.. O her şeye bedel "BEN SADECE HARBİYELİYİM"

Allah yokluğunuzu vermesin.

Askeri liselerin yeniden açılması, harp okullarının eski harp okulu olması en büyük özlemimizdir ve de gereklidir Türkdusu için.