Bi de kendi kendime hazırlanarak çıkayım evden ne var ki… Her gün evde oturan eşimin bu gün erken çıkacağı tuttu. Akşamdan kafaya koymuştum, okumasını istediğim kitabı arkadaşıma götürecektim. Kitabı bulan eşim bir poşete koyup giderken unutmamamı tembihledi.

Giyindim kuşandım, gözlüğümü, anahtarımı ve kitabı alıp çıktım. Karşıdan gelen aracın plakası tanış tanış gülümsüyordu. Sürücü beni görmedi ama ben hatırladım bu şımarık plakanın oğluma ait olduğunu. Her öğle sonu uğrayıp hal hatır ettiğimiz Eren, nerden geliyorsa eve uğrayıp bizi bulamayınca arar. Şimdi arayıp ta direksiyondaki çocuğun ceza almasına sebep olur muyum?

Salona girdim. Teslim ettim kitabı arkadaşıma. Bekliyorum ki Eren araya. Canım, Eren’in işi gücü yalnız biz miyiz? Kocaman adam oldu. O da bir ev erkeği, bu güne bu gün. Onun da vardır herhalde kendine göre işi, ya da işleri.

Durdum duramadım. Ne işi varsa bitirmiştir şimdiye dek. Ben arayayım bari. At ile deve değil ya diye düşünerek elimi attım ki her gün sağ yanımda tabanca gibi taşıdığım telefon kılıfı bom boş mahcup mahcup duruyor. Gördün mü aksiliği? Bu mereti icat eden adam, telefonun adını boşuna mı CEP TELEONU koymuş. Cebinde taşımayacaksan para verip neden alıyorsun ki bu zıkkımı?

Suç bende arkadaş. Kime ne söyleyim, kime ne deyim. Bir gün de telefonsuz yaşayalım bakalım kıyamet kopmaz ya.

Sohbet eden arkadaşlara kulak veriyorum. Bu gün herkes küçük harflerle konuşuyorlar. Başka zaman dere davulu gibi konuşanın sesi bile uzaktan uzağa duyuluyor. İnsanlarda bi hal var ama bu gün, ne?

İmamoğlu’nun ceza almasına mı üzüldüler ki kısık sesle konuşuyorlar? Şöyle elim kulağıma gitti ulaaa, işitme cihazımın da yerinde yeller esmiyor mu?

Boşuna dememiş diyenler; “Karısı olmayanın aklı da olmaz.” sözünü…

Ben onu bunu bilmem arkadaş, evde hanım yoksa ağzın ile ala kuş tutsan bile, dışarı çıkarken mutlaka bir aparatını unutursun.

Üç kat aşağı indikten sonra zile basıp “Gözlüğümü, ya da anahtarımı sallar mısın?” dediğim çok olmuştur.

Allah, karısı ölenlerin ya da yalnız yaşayan erkeklerin yardımcısı olsun.