Bartın ilimizin Amasra ilçesinde bulunan TKİ’ye ait kömür ocağındaki patlama ve yangında son açıklamalara göre 40 vatan evladı hayatını kaybetti. Kurtarma işlemleri devam ediyor.

Milletimize, hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabırlar ve başsağlığı diliyorum.

Yetkili makamlar gereken incelemeleri yapacaklardır. Bir sorumlusu, kusur bulunursa gereğini de yargı yapar.

Çorlu Tren kazasında hayatını kaybedenlerin nasıl bile bile ölüme sürüklendikleri sabit iken menfezin olmadığı, teknik düzenlemeler yapılmadan tren seferlerini başlatanlara hiçbir işlem yapmayan yargıya benzemez.

Kamuoyunda sansür yasası diye bilinen yasa TBMM’de kabul edildi. Kabul sonrası bir de hatıra fotoğrafı çekildi. Çok da güzel oldu. O resimde gülerek poz verenlerin, gelecekte çocukları ve torunlarına tarihe karşı nasıl bir yasaya el kaldırıp sebep olduklarını vesika olarak anacak ve sorgulayacaklar. Bu kadar mı korkulur gerçeklerden? Her türlü usulsüzlük ve yolsuzlukların araştırılması için verilen önergelerin tamamına ret oyu verenler bir gün gerçeklerle karşılaştıklarında kızaracak yüzleri de kalmayacak.

Konutlarda, iş yerlerinde ikamet eden, yıllarca bunları kullananlar dışında yabancıları, mülkiyet sahiplerinin ve kiracılarının yazılı muvafakati olmadan adrese kayıtları görmezden gelen Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü milletimizi gereksiz bir telaşa, tedirginliğe sokmuştur.

Görevi suistimal ve kötüye kullanma, resmiyette sahtecilik suçları işlenmektedir. Mahalle muhtarlarımız çok dikkatli olmak durumundadır. Özellikle seçim listeleri asıldığında sahte kayıtları engellemeli, nüfus adresinden düşürmelidir.

Son günlerde bir de siyasi partilere üyelik talepleri kayıtları olmadığı halde kendilerinden habersiz partilerine kayıt yaptıranlara da aynı evrakta sahtecilik soruşturmaları yapılmalıdır.

Yaşanan bu yakışıksız çirkin uygulamalar ülkemize ve aziz milletimize yapılmış yanlışlar ve kötülüklerdir. Yaşımız 76. Böylesine rezillikler hiçbir dönemde yaşanmamıştır.

Çoğu gitti azı kaldı. Sekiz ay daha sefalar, saltanatlar devam etsin.

Sonunda bir gün güneş farklı doğacak, karamsarlıklar çaresizlikler son bulacak.

Milletimiz inşallah derin bir nefes alma ortamına kavuşacaktır.

Her karanlık gecenin mutlaka, nurlu bir sabahı vardır.

Sevgi ve saygılarımla…