Yazılarımızda, genellikle gerçek demokraside, egemenliğin doğrudan millete ait olduğunu ifade ediyoruz.

Gerçek demokrasi, tarafsız ve bağımsız yargı, insan hak ve özgürlükleri, toplumun huzur ve refah içerisinde yaşaması, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, inanç ve düşünceye saygının, Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız, milletin tamamını kucaklar hale gelmesi, yargıya iktidar gücünün HSK’da müsteşar ve Adalet Bakanı vasıtasıyla müdahaleleri, liyakat ve eşitliğin sağlanacağı, kadına ve çocuğa şiddete en ağır cezalarla karşılık verileceği eğitimin gerektiği şekilde tanzim edileceği, YÖK’ün kaldırılacağı, üniversitelerin kendi rektörlerini seçecekleri, uzunca zamandır yıpranmış, güven kaybına uğratılmış devlet kurumlarının yeniden itibarlı konuma getirilmesi, YSK’nın ve Anayasa Mahkemesinin yeniden düzenlenmesi gibi ana hatlarda açıklamalar oldu.

            Altı siyasi partinin genel başkanının da katılarak imzaladıkları güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş toplantısı büyük bir coşku ve heyecan içerisinde gerçekleşti.

            Bölüm bölüm Genel Başkan Yardımcıların okuduğu metin içeriğinin tamamına yürekten katılıyor ve milletin beklediği çalışmaları yaptıkları için emeği geçenlere teşekkürü borç biliyorum.

Demokrasiyi sadece kendi çıkarlarına göre şekillendirenler “DEMOKRASİYİ AMAÇ DEĞİL ARAÇ” olarak kullanmaya ve devam ettirme heveslilerinin hoşuna zaten gitmeyecek.

Kararlar milletin hür iradesiyle seçtiği milletvekilleri, Başbakan ve Bakanlar Kurulunca alınacak. Her türlü hesabı da TBMM’de görülecek, şeffaf olunacak. İhale yolsuzluk iddiaları güzel ülkemizden uzaklaştırılacak. Her şeye tek kişi karar vermeyecek. Milletin yarısından fazlasına illet-zillet yakıştırmasını bu düzende kimseler yapamayacak.

Yapamayanlar sandıkta gidecek, yapacaklar milletin hür iradesiyle sandıkla göreve gelecek.

Ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla.