Şehrimizin çözüm bekleyen sorunları vardır. Bu sorunların bir bölümü her geçen gün daha da yoğunlaşarak artmakta.

GOP. Bulvarımız mevcut trafik yükünü kaldıramıyor. Sabah ve akşam saatlerinde, geçiş sinyaline iki bazen uç turda kavuşuluyor.

Behzat Bulvarımızda da aynı sıkıntı yaşanmakta.

Niksar Yolu kavşağı, Atatürk Köprüsü ve 600 Evler Sanayi kavşaklarına, şartlarına göre alt veya üst geçit gerektirir durumdadır. GOP. Bulvarının sağ ve sol güzergahlarındaki devamlı parklar trafiği daha da zorlaştırmakta.

Lisenin karşısındaki Ercins'in yaptığı kapalı otoparkın yıllar sonra da olsa kullanıma alınması olumlu bir gelişmedir. Genellikle bulvardaki esnafın araçları bu otoparkta değerlendirildiğinde GOP. Bulvarı parkları kısa süreli olacaktır.

Traktörler çok önemli. Kollektör yolları rahatça kullanmakta, trafik tıkanmaktadır.

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde gerek GOP. Bulvarı ve gerekse Behzat Bulvarındaki gereksiz duraklamalar, engellemeler denetim kontrollerle rahatlatılabilir. Şehrimizin şimdiki ve gelecekteki bir numaralı sorunu trafik ulaşımdır. Bazı güzergahlarda toplu taşımada büyük otobüsler değerlendirilebilir.

Şehrimizin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak DEKSECİ Barajının müjdesini Belediyemiz panolarda duyurdu.

Güzel bir gelişmedir. İnşallah kısa sürede hayata geçirilir.

Belediyemiz de keson ve derin kuyulardan elektrikle, motorlarla çıkardığı çok masraflı sulardan kurtulmuş olur.

Dekseci içme suyu ile ilgili vatandaşın tereddütleri vardır.

Örneğin, içilen suda kireçanı kullanılan sular gibi olur mu? Demlikler, elektrikli ısıtıcılar haftada kireç dağına döner mi?

Bir diğer konu da içme suyu devreye girdiğinde hemşehrilerimiz damacana suyuna yine muhtaç olacaklar mı?

Ulaşım, trafik, içme suyu şehrimizin en önem arz eden konularıdır. İnşallah beklenildiği gibi düzenlemeler yapılır. Şehrimiz de nispeten rahatlar.

Sevgi ve saygılarımla.