Sevgili Kişisel gelişim Yolcusu,

Zaman zaman rastladığım ve sevdiğim dostlarıma, yakınları olan lise ve Üniversite öğrencilerine Kişisel Gelişim Dergileri ve kitapları okumalarını tavsiye etmelerini söylemekteyim. Bunun onların gelişimini hızlandıracağına inandığımdan söylemekteyim tabii ki.

Genelde Kişisel Gelişimin ne olduğunu onlara kitap ve dergiler vermeme rağmen, okumadıkları için Kişisel Gelişimin ne olduğunu anlamadıkları için de genelde bana şunları anlatmaktalar” O’nun dersleri fazla iyi değil. O Kişisel gelişim kitabı veya dergisi okuyacağına önce derslerine baksın. Derslerinde başarılı olsun. Sonra kişisel gelişim okusun” demekteler.

Sevgili Kişisel Gelişim yolcusu dostum,

Tabii ki, Kişisel Gelişimin ne olduğunu anlamadıkları için de öyle konuşmaları çok normal. Kişisel Gelişimin ne olduğunu anlasalar o zaman bunu söylemezler ve kendileri de yakınlarına Kişisel Gelişim  dergileri ve kitapları armağan ederek, kendileri de bizzat okuyarak uygularlar.

Sevgili Kişisel Gelişim Yolcusu arkadaş,

Kişisel Gelişim Nedir?  Derseniz ben kısaca “İnsanın Bilinçli olması ve yaşadığının farkına varması, geleceğinin de farkına vararak geleceğe kendisini ve ailesi başta olmak üzere ulaşabileceği insanları da hazırlamasıdır” derim.

Kişisel Gelişimin lise ve Üniversite öğrencilerine neler kazandıracağına gelince şunları maddeler halinde anlatmak isterim.

  1. Öncelikle kişisel gelişim bilinçli olmak ve öğrencinin kendi kapasitesinin farkına vararak  bu kapasite çerçevesinde geleceğini oluşturma ve  geleceğine yön verme  gayreti ile çalışmasıdır. Bunun içinde aşağıdaki anlatacaklarımda var.
  2. Kişisel Gelişim, verimli ders çalışma programları oluşturma ve uygulama yöntemlerini öğretir ve uygulayan gençlerin neler kazandıracağını örneklerle  bilinçlenmelerini sağlar.
  3. Öğrencinin zamanını etkili ve verimli nasıl kullanacağını öğretir ve bu konuda planlar yapmalarına yardımcı olur
  4. Hızlı ve anlayarak okuma programları ile ve yöntemleri ile az zamanda daha çok okumasını, anlamasını ve derslerini zamanında yetiştirmesini sağlar
  5. İletişim kurmanın yollarını öğreterek etkili ve verimli, karşısındaki insanı anlamaları için nasıl iletişim kurması gerektiğini öğretir. Etkili ve verimli iletişim kurmasını bilen öğrenciyi önce öğretmenleri sonrasında da arkadaşları anlar ve sevgileri artar. Sonra aile ve komşu akrabaları ile iletişimi gelişir.
  6. Arkadaşlık kurmak ve geliştirmek ve zararlı arkadaşlıklardan kendini uzak tutmak ama onlara da fark ettirmeden azimli, verimli ve çalışkan insan olmayı aşılar ve bunu da çevresindeki arkadaşları ile el ele yapmaya gayret eder.
  7. Zamanı etkili ve verimli kullanmanın sınavlarda sonrasında da hayatta ne kadar önemli olduğunun farkına vararak bunu alışkanlık haline getirir ve zamanı etkili ve verimli kullanmanın hayatta kendisine ne kazandıracağının bilinci ile bunu çok iyi öğrenir ve en yakın arkadaşlarına varsa kardeşlerine de mutlaka öğretir. Kişisel Gelişim de bu çok önemli. Az zamanda çok iş yapmak her başarılı insanın temel prensibi olmalı bunu çok iyi öğrenir.
  8. Derslerinde başarılı olan insan kitap okumaya ve sosyal faaliyetler yağmaya gerçekten zaman ayıracağından dolayı da hem bilgili hem başarılı ve hem de sosyal insan olmanın kısaca “kaliteli ve verimli insan olmanın” sevinci ile hayatta  her zaman başarıları  yakalayacağını kendisi ve çevresi de bilir.
  9. Dil öğrenmenin önemini kavrayarak az zamanda çok iyi dil öğrenmenin ve bunu da iki dil ve hatta daha çok dil bilmekle olacağını bilerek dil öğrenmeyi kişisel gelişim dergi ve kitaplarından  okuyarak  faydalanır her zaman .
  10. . Arkadaşlıklarda dostluklarda yaşa önem vermenin insanı ne kadar kısıtlayacağını bilerek her yaştan ama bilgili ve kendisinin görüş ufkunu genişletecek insanlar ile  arkadaş olmaya zaman zaman onları ziyaret ederek  bilgilerini ve fikirlerini  kavrar.
  11. Etkili  konuşma  yeteneğini geliştirerek  hem etkili konuşmanın hem de yazmanın gücünü keşfederek buna okumanın gücünü de ekleyerek  hem okuyan hem  yazan hem de güzel konuşan insan olarak hem sınıfta hem arkadaş çevresinde hem sosyal çalışmalarda  hem de aile içinde etkin insan olmanın ve sosyalleşmede ön plana çıkmanın   sevincini yaşar.
  12. Etkili konuşmanın etkili dinleme ile olacağının farkına vararak arkadaşlarının çekinmeden dertlerini anlatacağı ve çözüm yollarını  da alacağı insan olarak arkadaşlarına ve çevresine “ güvenilir ve sözü  dinlenir ve dert anlatılır” insan olmanın  sevincini yaşar 
  13. Tüm bunları topladığı zaman insanın özgüveni yükselir ve  her güzel başarıyı yakalayabileceğine ve zorlukların her zaman üstesinden gelebileceğine dair inancı artarak hayatın  güzelliklerini görür.
  14. . Olumsuzluklarda bile şimdi olmazsa bile ilerde olumluluk yaşayacağını bilerek olumlu düşünmenin her şeyde azmi olumlu şeyleri yaşayacağına dair inancı artar ve hayatı da daha çok sevmeye başlar.
  15. Tüm bunlar ile farklı ve bilinçli insan olduğunu önce kendisi sonra çevresi fark eder ve okulda, sosyal yaşamda, aile yaşamında hayatta başarısı daha fazla olmaya başlar. Hayat adeta ona gülümser ve güzel ama en güzel görünür.

Sevgili Kişisel Gelişim Yolcusu dostum,

Tüm bunları okuduktan sonra, uyguladıktan sonra, düşündükten sonra “ O derslerine baksın, kişisel gelişim dergisi ve kitabı okumak sonraya kalsın” diyebilir mi insan?

Sevgili dostum ,

Okumak üç türlü

  1. Sadece okuyor, desinler, diye.
  2. Okuyan ama üzerine düşünen sonrasında ondan faydalanan .Ama başkaları ile paylaşmayan.
  3. Okuyan, okuduğunu anlayan ve anlatacak kadar

Sevgili Kişisel Gelişim Yolcusu,

 İşte okuduğunu  böyle okuyan, anlayan ü yaşayan ve paylaşan insanlar da her zaman Kişisel Gelişim kitap ve dergileri okumaya, anlamaya ve  uygulamaya  devam ederse okulunun , çevresinin  örnek gösterilecek bir elamanı olmanın sevincini yaşar.

“O derslerine çalışsın” kısır döngülerini aşarak “ okuyalım, gelişelim, el ele güzele gidelim”  geniş görüşlülüğün ve geleceğe kendini hazırlayan insan olmanın mutluluğunu yaşar.

Ülkemizin de okumayı öğrendikten sonra her adımda gelişen, geliştiren ve  geliştiğini de söz ve davranışları ile çevresine anlatan  insanlara  şiddetle ihtiyacı var.

Bilmem anlatabildim mi?