Eğitimci Yazar Nurgül Bektaş Yakın. ``Mavinin İki Tonu` `Abla kimliğimizle oluşturduğumuz sosyal çevremiz ve hayat hikayelerimizin belli bölümlerinin alıntılanmasıyla oluşan bir roman

TURAN YALÇIN-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

NURGÜL BEKTAŞ YAKIN- Evli ve üç çocuk annesiyim.30 yıllık eğitimcilik ve idarecilik geçmişim var. Aktif sendikacılık yapıyorum.

TURAN YALÇIN- Çocukluk anılarınızı 2 ciltlik Ayana da okuduk. Çocuklukta yaşadığınız zorluklar sizi yazmaya teşvik ettiğini söyleyebilir miyiz?

NURGÜL BEKTAŞ YAKIN-Yaşadığım zorluklardan kaçmak için hayallerime sığındım. Hayallerimde yazmaya yöneltti sanırım.

TURAN YALÇIN-Yazmaya başlama hikayenizi anlatır mısınız?

NURGÜL BEKTAŞ YAKIN-Yazmaya ilkokul ikinci sınıfta başladım. Öğretmenimizin ``hikaye yazma ``ödev vermesiyle başladı. Bizim çocukluğumuzda günlük tutmak yaygın bir alışkanlıktı. Bende günlük tutarak devam ettim yazma serüvenime. Sonraları Hayallerimi,rüyalarımı,gördüklerimi,yaşadıklarımı,hissetiklerimi yazarak devam ettim. Ayana çocukluğuma ait günlüklerimden oluşan çocuk romanı .Devamı beşli çocuk hikayesi olarak nasipse çıkacak.

TURAN YALÇIN-Eğitimci olmanızın da yazmanıza etkisi var mı sizce?

NURGÜL BEKTAŞ YAKIN-Eğitimci olmamın yazmada etkisi yok fakat yazmayı besleyen müthiş bir kaynak. İnsana hizmet etmek. İnsana dair tüm etkileşimler yazmayı besliyor. Hele birde yaratılanı yaratandan ötürü seven bir kalbiniz varsa kendinizi durduramıyorsunuz.

TURAN YAÇIN-Yeni çıkan kitabınızdan bahseder misiniz?

NURGÜL BEKTAŞ YAKIN- Yeni kitabımız ``Mavinin İki Tonu` `Abla kimliğimizle oluşturduğumuz sosyal çevremiz ve hayat hikayelerimizin belli bölümlerinin alıntılanmasıyla oluşan bir roman. Her okuyucunun kendinden bir parça bulabileceği bir kitap. Hayatın içinden bir kitap. Gerçek yaşam öykümüz.

TURAN YALÇIN- Halk Eğitim merkezinde yıllarca halkla beraber oldunuz. Bunun yazmanızda etkisi var mı?

NURGÜL BEKTAŞ YAKINHalk Eğitimde çalışıyolmak yazma serüvenime ve abla kimliğime çok katkısı oldu. Eğitim beşikten mezara kadar sürer biliyorsunuz. Halk eğitim merkezleri de hem eğitim açığını tamamlıyhem de toplumun ruh sağlığına önemli katkılar sunuyor.

TURAN YALÇIN-Aktif sendikacılığınızı yazmaya etkisi oldu mu sizce?

NURGÜL BEKTAŞ YAKIN-Aktif sendikacı olmak belki de yazma serüvenime en büyük katkıyı sunuyor. Davası olmayan insanların derdi olmaz. Derdi olmayan insanların ise dünyaya katkı sunmak gibi bir sorumluluğu olmaz. Dünyaya katkı sunmak gibi ağır bir sorumluluğun altına girdik sanırım.

TURAN YALÇIN-Çok eğitimci kitap okumuyama yazmaya heves eden çok. Bu konuda ne diyorsunuz?

BURGÜL BEKTAŞ YAKIN-Kitap okumamak sadece eğitimciler için değil anne ve babalar içinde büyük bir eksiklik. Okumuyoruz. Toplum olarak böyle zayıf bir yanımız var. Oysaki yılların birikimi sonucu çıkan kitapların okunması insanın dünyasını bakış açısını geliştirmesi açısından çok kıymetli. Mesela ben yazmaktan çok okumaya zaman ayırıyorum. Okumayı ihtiyaç olarak görüyorum. Okuyamadığım zaman eksikliğini hissediyorum.

TURAN YALÇIN- Yazmaya heveslenenlere ne önereceksiniz?

NURGÜL BEKTAŞ YAKIN- -Yazar olmak için yazmaya başlamadım. İnanmışlığım beni birçok konuda kafa yormaya itti. Bunun sonucu olarak ta yazdıklarım peyder pey kitap olarak çıkmaya başladı.

Teşekkür ediyorum. Size de yazma serüveninizde başarılar dilerim.